Elazığ tanıtım günlerine Elazığ’ın tüm protokolü ve yöneticileri katıldı. Bu sene organizasyonuElazığ Dernekler Federasyonu üstlendi. ELFED Başkanı Kazım Gökhan Elgin;Elazığ’ı yüceltmek, ürünlerini tanıtmak ve Elazığ markasını güçlendirmek için iyi niyetle çalışmaktadır. Başkan, samimi ve güler yüzlü tavırları ile takdir topluyor.
Elazığ’ın tanıtımındaiki Elazığ TV kanalını da takdir ediyorum. Elazığ kanalları; hem Elazığ’ın sorunlarını önceleyerek çalışıyor hem de yerel olmalarına rağmen haber sunuş şekilleri ve kaliteleri ile ulusal yayın yapan birçok kanaldan iyi durumdalar. Elazığ’ı bu kanallar sayesinde İstanbul’dan takip ediyoruz. Elâzığ’dakilerde tanıtım günlerini naklen seyredebiliyorlar.
Elazığ günleri; Elazığ hasreti çeken İstanbul’daki hemşerilerimize hasret giderme ve Elazığ ürünlerini satın alma fırsatı veriyor. Bu seneki tanıtım günleri; Filistin olayları, daha doğrusu İsrail’in hukuk tanımaz biçimde, acımasızca çocukları katletmesinden dolayı sönük geçti. Müziğin merkezi Elazığ’ıfolklor ve müzik olmadan tanıtmak zor. Buna rağmen bu sene daha nezih, daha kaliteli bir ortam vardı. İsrail katliamının yarattığı psikolojik durum gelenlerin sayısının sınırlı kalmasına neden oldu. Bu nedenle esnaflar hayal ettiklerini bulamadı yeterli satış yapamadılar.
Satışta sonuç iyi olmadı. Fakat Elazığ günlerinin bu sene diğer yıllara göre daha nezih hale geldiğini gördük.
Yemek satanlar içinde yabancı yok gibiydi. Gıda stantlarını Elazığlı olmayanlara vermemişler, dolayısı ile günlük vurgun yapmak isteyenler yoktu.Kalite yükselmişti.
Havalandırma ve stantların düzeni geçenyıllardan daha iyi idi.
İl ve ilçe belediyeleri, iki ilçe hariç tam kadro gelmişti.
İlçe belediyeleri kendi ilçelerinin ürünlerini tanıtmaya başlamışlardı ki bu çok güzel.Sivrice Belediyesi’nin Geven balını tanıtmak istemesi çok yerinde.Tüm ilçeler kendi ürünlerini tanıtmaya çalışıyor. Bu durumu gören ilçeliler kendi ilçesi ile gurur duyuyordu.
İlçelerin belediye başkanları genelde stantta bekliyorlardı. Örneğin Sivrice belediye başkanı Turgay Gündoğdu hep oradaydı.
Elazığ tanıtım günleri, Elazığ’ın tanıtımını ve yerel lezzetlerini önceleyecek şekilde her yıl daha iyisine ulaşmak için yapılmalı. Tanıtım günlerinde yarınları öncelemeli, kalite ve lezzetten ödün vermemeliyiz.
Filistin olayları olmasa,İsrail’in katliamlarına denk gelmese bu sene mükemmel bir Elazığ günleri yaşanırdıdiye düşünüyorum.
İlimizin tanıtımı için bu günler çok önemli. Tanıtımı; şehrin bilinirliğini artırmak gibi yorumlayanlar oluyor. Tanıtım; ilin kültürünü, yemeklerini, tarihini, doğal güzelliklerini, hepsinden önemlisi insanını tanıtmaktır. Kırk yıl aynı yatakta yattığı insanı dahi tanıyamadan ölenler var. İlimizin bütün güzelliklerinintanıtmaya ihtiyacımız var diyor, bu iş için çaba harcayanlara selam ve saygılar sunuyorum.
Elazığ basınının televizyon ların önem vermesini önemsiyorum tebrik ediyorum Emral bey sizede başarılar dilerim