Ekrem İmamoğlu hiçbir üniversiteyi kazanacak puan alamamış. Girne Amerika Üniversitesine kayıt yaptırmış. Sonra legal olmayan yöntemlerle İstanbul Üniversitesine geçmiş, orayı bitirmiş. Soru. İstanbul Üniversitesi İngilizce işletmeyi İngilizce bilmeden bitirebilmek bu kadar kolay mı?
İstanbul üniversitesi İngilizce işletme mezunlarının çoğu başkan gibi ise gerçekten çok kötü bir durum. Önce üniversitenin dil bilmeden İngilizce işletme diploması vermesi sorgulanmalı. Normal üniversite mezunlarının dil bilmemesi doğal olabilir fakat İngilizce işletme okuyup ta bu kadar kötü İngilizce ile insanlar nasıl mezun olur.
Görülen o ki Sayın İmamoğlu birileri tarafından desteklenmiş, bir yerlere getirilmiş ve desteklemeye devam ediliyor. Bu destekleyenler kim onların ortaya çıkarılması önemli.
İmamoğlu siyasi tartışmalarla gün kaybederken asıl olan İstanbul’a oluyor. İstanbul’da yeni yollar yeni kavuşmaklar yapılıyor. Sürekli araç sayısı arttı. Artık trafik çekilmez noktaya doğru gidiyor. İstanbul’da hava ve çevre kirliliği sürekli artıyor.
Geçenlerde Kartalda Marmaray Yunus durağından Marmara’ya bindim. Arabamı oraya park ettim. 8 saat civarı arabam orada kaldı. Dönüşte iftara giden sınıf arkadaşlarımla döndüğümüzde siyah araba resmen tozla kaplıydı. Orada büyük site yapılıyor çevrede müthiş toz var. Eskiden inşaat yapımında binaların etrafı çevrilir çevre kirletilmezdi. Şimdi kir ve tozdan ortalık pislik içinde. Araçlar giderken eski toprak köy yoları gibi toz çıkıyor.
İstanbul’da belediyecilik, hizmet, temizlik konuşulmaz oldu.Birkaç gün yağmur ve rüzgâr olmasın şehrin havası rezalet oluyor. Bu gidişatla 1994 öncesine döneceğiz. Belediyeler evsel atıkları arıtmadan denize veriyor diye çevre bakanlığından ceza yiyorlar. Belediye çevreyi kirletene ceza yazardı şimdi atıkları ile çevreyi kirleten belediye. Asıl sorgulanması gereken bu.
Toplum ne istediğini bilecek. Hangi görevdekinin hangi vasıfta olası gerektiğini bilerek oy vermeliyiz. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeyen şaibeli insanlara ideolojik takıntılarla destek olacak basitliğe düşmemeliyiz.
Ben bu konulara tamamen icraat açısından bakıyorum. İş yapanı severim hele kendi işini iyi yapmayanın hiç konuşma hakkı yok diye düşünürüm. İşini iyi yapan ve yalan söylemeyen insanlar takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken insanlardır.
Hepimiz işini düzgün yapan çok çalışan omurgalı insanları desteklemeliyiz diyor, işini iyi yapan insanlara saygılar sunuyorum.