Elazığ’ı, Harput Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Doğan ile beraber temsil ettik. 41 ülkeden 310 gazetecini katıldığı 5. Medya çalış tayı gerçekten muhteşem bir organizasyon oldu.
Onur konuğu ulaştırma ve altyapı bakanı AbdulkadirUraloğlu ve hepimizin gönlünde taht kurmuş en uzun dışişleri bakanlığı yapanlardan biri olan, Mevlut Çavuşoğlu katıldı. Bakan Uraloğlu’na, KGK tarafından İsmail GASPIRALI hizmet ödülü taktim edildi.
Bu çalış tayda hayalleri ve hedefleri büyük olan insanların neler yapacağına şahit olduk. 2019 yılında kurulan bir konseyin nasıl dünyanın her köşesine ulaştığını, dünyanın 82 ülkesinde direk temsilcilikler oluşturduğunu, farklı milletlerden gazetecilerin Türkiye’nin sesi olduğunu görünce, Mehmet Ali Dim’i takdir ettik ve ne kadar çok sahip çıkmamız gerektiğini gördük.
Sayın Abdulkadir URALOĞLUNUN çok azimle zevkle ülkenin alt yapısı için çalıştığına,yatırımları anlatırken nasıl mutlu olduğuna, 2053 yılı planlanan yatırımlarını dahi yarın başlayacakmış gibi heyecanla anlattığına şahit olduk.
Sayın bakan 23 yılda 300 milyar dolardan fazla altyapı yatırımı yaptıklarını anlattı. 2026 yılının ilk çeyreğinden sonra 5 G ye geçeceğimizi dile getirmesi gazetecilerin alkışını aldı.
Konseyin davetine, Güney Amerika’dan, Asya’dan, Avrupa’dan, Afrika’dan dünyanın her bölgesinden gazeteciler gelmişti. Güney Amerika’nın İspanyolca konuşan ülkeleri Venezüella, Meksika ve diğer ülkeler bir araya gelerek dünyada söz sahibi olacak bir tv kurmuşlar. ABD’nin haksızlıklarına ve zorbalığına karşı Güney Amerikalıların hakkını savunacağını söyleyen tvnin, Türkiye Temsilcisi ile aynı masada olmam ve birçok konuda konuşma şansı bulmam, beni mutlu etti.
Filistinli bir ayağını kaybetmiş gazeteciye ödül verilmesi ve gazetecinin tek ayakla yaptığı konuşmanın ayakta alkışlanması gerçekten insanın içini yakarken azimli ve inançlı insanları dünyaya nasıl baktığını hepimize öğretti.
Küresel Gazeteciler konseyi;Türkiye’nindiasporasını oluşturması,medya diplomasisininülkeye katkıları işlendi. Yerel medya, yaygın medya ve dış medya beraberce sorunlarını değerlendirdiler. Medyanın dijital dönüşüm süreci ve gazeteciliğin geleceği değerlendirildi.
KGK Başkanı Mehmet Ali Dim’in gazetecilik sadece haber değil, toplumlar arasında güven ve barışı sağlamalı ifadesi önemliydi.
KGK, TÜRKSOY ile işbirliği protokolü imzaladı. KGK adına Başkan Mehmet Ali Dim, Türksoy adına genel sekreter Sultan Raev imza attı.
Dünyada Türklerin ve mazlumların hakkını koruyan, Türk dünyasının çıkarlarını önceleyen bu konseyin üyesi olmaktan, yapılanları görmekten çok mutlu oluyorum. Azimli insanların devlet görevi olmasa da ülkesine muhteşem katkılar sağladığına şahit oluyor, Türk dünyası için mücadele edenlere saygılar sunuyorum.