Harput Gazetemizin kıymetli okuyucuları…
Büyük şehirlerimiz gerçekten çok güzel bunlar içinde barındırdıkları denizler, Tarihi turizm ile gezilmesi görülmesi ziyaret açısından gerçekten mükemmel ancak bu kentlerimizin yerlileri ve ziyaretçileri hayattan bezdiren bazı unsurlar var bunlardan biri de trafik.
Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerimizde bu çok büyük bir sorun insanların evlerinden iş yerlerine gidip gelişleri uzun saatlerini alabiliyor, beraberinde getirdiği streste günün her anına yansıyor.
Acıyorduk onlara üzülüyorduk, lakin insanın güldüğü kınadığı yerindiği olaylar kendi başına gelmeden ölmezmiş derler ya…
Şimdi bizim başımız dada bir trafik illeti var ne oldu bilmem ama son bir yıldaElâzığ trafiğin dede bir anormallik var.
Özellikle mesai saatlerinin başlangıcında ve bitiminde trafik kaosu kat be kat artıyor normalde beş-on dakikalık yol kırk dakika zaman zaman bir saati buluyor.
Hazardağlı kavşağındaki düzenleme bir nebzede olsa trafiği rahatlattı bu kalıcı bir çözüm mü bunun takdirini sizlere ve zamana bırakıyorum tatbiki göreceğiz,
Şehir merkezi evlere şenlik girdiğin sokaktan çıkamıyorsun çıkacağın noktaysa gideceğin yerle alakası olmayan bir yer oluyor. (Bugün itibarı ile Nailbey mahallesini kimseye tavsiye etmem) girerseniz çıkamazsınız.
Bir zamanlar şehrin yollarındaki bozukluktan şikâyet ediyorduk maalesef artık bozuk yolu bir kenara bırakın girdiğiniz sokağın çıkışı yok.
Bir de mühendislik harikasından bahsetmek istiyorum eskiden beri caddelerin üzerinde bulunan kapak ve ızgaraların gönyesiz akıllarca yapılması araçların amortisör katili olarak araçların nefeslerini sanayide almasını sağlıyordu bir türlü çare bulunamadı buna.
Akgün oteli tarafından çaydaçıra kavşağına doğru gelen üç şeritli bir yolumuz var bu yol iki şerit olarak kullanılıyor, neden mi? Normalde o yolu kullanmayanlar isterseniz merakınızı gidermek için bir deneme sürüşü yapın orada yolcu indir bindir yapan Minibüs ve otobüsler bile sağ şeridi kullanmıyor.
Nedenini ben söyleyeyim gerçekte iyi düşünülmüş ancak kötü bir çalışma ile yapılmış drenaj ızgaraları araçların dengesini bozacak şekilde orantısız yapılmış ve sürücüler o şeridi kullanmak istemiyor.
Gelelim önemli bir mevkiye dikkat çekmeyi gerekli görüyorum, şehrin trafiğinden şikayetçi olanların bir de olayın fantezisini yaşamak için mesai başlama ve bitiş saatlerinde üniversitenin içini görmeyi tavsiye ediyorum.
Sabahları bu trafiğe girmemek için iş yerine gelişi erken saatlere çekilerek bir nebzede olsa nefes alınabilirken, Üniversitedeki işine gitmeye çalışan personel Namık Çitçi caddesinin hastahane caddesine çıkışından yukarı U yaparak dönüp kampüse girişi ve bölümlerine dağılışı tam bir kâbus.
Özellikle akşam mesai bitiminde Rektörlük kampüsündeki Murat camiinden ve Rektörlük binası önünden bir ucu Teknokentte, bir ucu Aspirin kafe (Orman böl. Müd.) ışıklarına, bir ucu da Çayda çıra kavşağına kavuşan bir kuyruk.
Trafiğin getirdiği maddi ve manevi ruhsal zararın haddi hesabı yok
Çok acil bir şekilde tedbirler alınıp çözümler üretilmelidir, hastahane mevkiinden ve çaydaçıra mahallesi tarafına bir yol açılmasının nizamiye kurulmasının büyük ölçüde rahatlık getireceğini düşünüyorum.
Selam ve Saygılarımla.
AHMET VURAL
AYRILIK ZAMANI
VAHİT DABAK
PAPA 14. LEO GELDİ
TUNCER SÖNMEZ
TEKNOLOJİ KAN KUSUYOR
Av. İrfan SÖNMEZ
Bir Kürtleşme hikâyesi; Koç Mehmetler
EMRAL CÖMERT
ERDOĞAN’I İDEALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİĞİ İÇİN DESTEKLİYORUZ
YAVUZ GEZER
İbret Alınsaydı - IV
DR. İMBAT MUĞLU
ADALETİN TERAZİSİ KİMDE?
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ
MİNİK BİR YÜREKTEN BABAYA MEKTUP
Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ
Su Ürünleri Mühendisliği Mesleğine Dair…
MUSTAFA DOĞAN
HAMLELERLE GELEN GALİBİYET