Harput Gazetemizin kıymetli okuyucuları, 2025 yılına adım attığımız beraberinde Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandil’ini eda ettiğimiz bu günlerde, yoğun geçen bir hafta sonunda yine sizlerle beraberiz, ülkenin yaşadığı aksiyonlu günlere ayak uydurmak gündemi takipte kalabilmek gerçekten çok zor.
Sarıkamış şehitlerini rahmet ve minnetle andık, millet olarak geçmişe saygılarımızı bir kez daha ilettik. Rabbim Ruhlarını şad, Mekanlarını Cennet Makamlarını Ali etsin. 110 yıl önce vatanı müdafaa için yola çıkan Şanlı Ordu on binlerce evladını kaybetmişti.
Asgari ücret, enflasyon rakamları ile memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranları belirlenirken terörist örgütün başı, onun meclisteki uzantısı parti ile görüşmeler dudak ısırtacak kadar hızlı bir şekilde ilerliyor.
Ülkemizde adalet, ekonomi ve siyasetçilerin durumu hakikaten baş döndürücü bir hal aldı.
Aynı zamanda yine hangi dünyaya, hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen bir enflasyon rakamı açıklandı kalem oyunları ile insanların hak ettiği ücretler gasp edildi, sarı sendika zam oranının açıklanmasından sonra her zamanki gibi iki yüzlü maskesini takarak sahte isyanlarını dile getirdi.
Her şeyin %300 zam gördüğü alım gücünün sıfırlandığı ülkemizde yıllık enflasyon %43 Aylık enflasyon %1 oranında açıklanarak çalışan ve emekli memura %11 gibi komik bir zam layık görüldü.
Televizyonlarda yapılan enflasyonu yendik bitirdik nutukları insanın zoruna giden ağır küfürler gibi, kendilerine teşekkür bekleten açıklamalarla süslendi.
İnsanların yüzüne baka baka yalan söylemek nasıl bir duygu, yüzsüzlük anlamak mümkün değil. Yedik mi evet maalesef yiyiyoruz. Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi misali ne diyelim afiyet olsun.
İşte satırlarımın başında işaret ettiğim Adalet burada devreye giriyor kesinlikle Adalet yoksa hiçbir şey yok, bu konuyu biraz açmak gerekirse Adalet ve güç çok önemli iki noktadır
Gücü olmayan adalet acizdir, Adaleti olmayan güç ise zalimdir. Gücü olmayan adalet mutlaka tartışmaya açılır. Adaleti olmayan güç zan altında kalır demek ki adaleti ve gücü bir araya getirirseniz ancak o zaman doğru ve haklı ön plana çıkar.
Adalet tartışmaya açıkken, güç tartışılmaz bir şekilde ortadadır Gücü Adalete veremezseniz bu günkü durum ortaya çıkar çünkü adaletsiz güç ortaya çıkıp kendisinin adil olduğunu söyler. Haklı olan güçlü kılmazsanız, güçlü olan haklı olur. Oysa bir devleti ayakta tutan ve baki kılan o ülkenin adaletidir.
Günümüz ana başlıklarından biride asıl amacının ne olduğu hala millet ile paylaşılmamış olan Terör örgütü elebaşısı bebek katili Apo’nun meclis kürsüsünden örgütü fes ettiği yönündeki konuşması konusunda alt yapı çalışmaları, terör örgütünün meclis uzantısı partinin İmralı ya gitmesi aldığı bilgi ve talimatları meclisteki siyasi partilerle paylaşması yönündeki ziyaretleri, önce meclis başkanı tarafından kabul edilen Demliler meclis başkanı Kurtulmuş ziyaretinden sonrada Devlet bahçeli tarafından da kabul gördüler. Görüşmelerden her hali ile memnun görülen Demliler bunu şen şakrak halleri ile millete hissettirdiler.
Sadece Müsavat Dervişoğlu'nun kesin yorumu ile bizim görüşecek bir şeyimiz yok diyerek tavrını koyması haricinde imralıdaki caninin görüşlerini AKP ve diğer partilerle paylaşıma devam edecekler.
Arabesk müziğinin efsane ismi Ferdi Tayfur’u kaybederken,
İlimizde de Kanal Fırat’ın o şen yüzlü güzel muhabiri değerli Semra Demirelli kardeşimiz gelen haberle günlerdir yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü. Mekânın cennet olsun Rabbim ailesine ve sevenlerine sabırlar versin.