DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
VAHİT DABAK
VAHİT DABAK
Giriş Tarihi : 19-01-2025 22:21

İNSANLIĞIN KARNESİ

Harput Gazetemizin değerli okuyucuları 17 Ocak itibarı ile okullarımız birinci dönem ara tatiline girdi ve evlatlarımız karnesini aldı. Bizler çocuklarımıza bu tatil döneminde verimli dinlenme ve okuma temenni ve dileklerimizi gönderiyoruz.

Değerli okurlar sizce karne alması gereken sadece çocuklarımız mı, aslında bugüne kadar karne verilmesi gereken bizler, genel olarak insanlık değil mi.

Hiç kimsenin değerlendirmeye net bir şekilde teşebbüs etmediği insanlığın karnesi ne durumda acaba, bizler yeni nesillere neler verdik ve şimdi neler bekliyoruz, öncelikle geleceğimiz olan gençliğimizi sınıflandırdığımız kesin X, Y, Z, Alfa kuşaklarını oluşturduk.

Okumaları doktor, Mühendis olmaları, dolayısı ile refah bir hayata ulaşabilmelerinin yollarını açabilme üzerine tesis edip, bu çabayı kendi imkanlarımızı zorlayarak emekler sarfetmek zorunda kaldık.

Bu bağlamda şansı olmayanlar ki sayıları gerçekten çok fazla aileler evlatlarının bir an önce hayata atılmaları ve para kazanmanın muhtemel olacağı meslekler üzerine yönlendirdiler.

Hiç şüphe yok ki iki taraf tada maksat Devletine, Milletine, Aile ve kendisine faydalı bir birey olma yolunda ilerlemek “Niyet Hayr, Akıbet Hayr” önemli bir yola çıkış sebebidir, ancak her ne kadar iyi niyetle yola çıkılsa da gün gelip gerek çevresel gerek sosyal hayat şartları gerekse kötü niyetlerle amaçlar maksadını aşıyor o melekler birer şeytana dönüşebiliyor.

Gelecek nesillerimizin eğitimi ne ailede ne de Milli Eğitim (Milli olmayan Öğretim) sistemimizde tamamen saldım çayıra Mevla’m kayıra ile günü kurtarma amaçlı geçiyor.

Evet evlatlarımıza bir hedef gösteriyoruz bu hedefe ulaşacağı dönemde gerekli olan Milli Manevi ve Ahlaki değerlerini yolluk olarak vermeden yola çıkarıyoruz, böylece varsayılan hedefe kadar her şey mübah oluyor.

Rol model olarak alınan Ebeveynler ve Devleti yöneten unsurların bıraktığı intiba bu noktada çok önemliyken doğum yıllarına göre sınıflandırdığımız yeni kuşaklar yanlışa yanlış, hataya hata demiyorlar çünkü bunları birbirinden ayırt edecek unsurları neyin yanlış, neyin doğru olduğunu öğretmedik, Öz güven kazandıracağız derken sorumsuzluk okyanusunda boğulmaya terk ettik onları, Saygıyı ve sevgiyi (ki bunun ne olduğunu bilmiyorlar) anlatmadık. Saygıyı amir memur ilişkisi, sevgiyi kadın erkek ilişkisi zannettiler.

Bu kuşaklar hayatın idame dümenine geçtiği dönemler geldiğinde ortaya düşman başına vermesin dediğimiz kendini gösterdi, Ahlaksız, vicdansız, merhametsiz birtakım güruhlar ortaya çıktı.

Cinayet, dolandırıcılık, sahtekarlık, yalancılık, fırsatçılık. Siyasi, ekonomik ve sosyal hayatımızın bir parçası, Devleti soymak, Fakiri yolmak, Anne babalarını öldüren evlatlar, Evlat katili ana babaları her gün her yerde yaşanabilecek normal olaylar olarak karşılanır oldu.

Ya Allah’tan kork ya kuldan utan tabiri tarihe karıştı. Kanun evet bir de kanundan korkma olayı vardı ki şimdi burada evlere şenlik sanki birkaç anayasamız ve onların da ayrı kuralları varmış gibi kişiler özel bir işlev haline gelen adalet sistemi oluştu.

Değerli okurlar, yazımın başında insanlığa bir karne oluşturmak için yola çıkmıştım, ancak şöyle bir bakıyorum da var olan rakamlarla ben bu işin içinden çıkamayacağım.

Bence herkes şapkasını önüne koysun ve kendini değerlendirerek notunu versin.

İsrail ile Filistin arasındaki katliama dur diyebilecek ateşkes antlaşması umut verici. Sevindirici bir durum. 19 Ocak Pazar günü saat 16 itibarı ile hayata geçerken Hz. Musa’ya ihaneti ile meşhur olan İsrailoğullarının kanun kural tanımayan Yahudi kolu bu sözünde ne kadar duracak merakla bekleniyor.

Selam ve Saygılarımla.

NELER SÖYLENDİ?
@
VAHİT DABAK

VAHİT DABAK

DİĞER YAZILARI ÇUVALDAKİ BİZ MİYİZ? HAFTANIN GÜNDEMİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI SİZ NEREDEYDİNİZ DERLERSE SURİYENİN GELECEĞİ NASIL OLACAK BİR ZULÜM SAYFASI DAHA KAPANDI CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM -2 CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ SİYASET KARIŞIYOR NE ZAMAN AKILLANACAĞIZ ZİYA GÖKALP'I ANLAMAK Satilik Botnet Service Hizmeti Kirala Seo Hacklink Satiş.... Türkiyede Tek.. İSRAİLİN HEDEFİ LÜBNAN ve HİZBULLAH ANAYASAMIZ NAMUSUMUZDUR MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİ SEYYİD İMAMEDDİN NESİMİ DURUN ARTIK ! ENVER PAŞANIN ANISINA KATİL ABD Mİ İSRAİLMİ SESSİZ GÖLGE BASIN VE GAZETECİLİĞİN GÜCÜ EHLİBEYT VE TÜRKLER… SESSİZ GÖLGE SİYASET ADALET KAYYUM İSTİLADA YENİ BOYUTMU? GAKGOŞLAR ŞAMPİYON SAMSUN’DAN ANKARA’YA KANAYAN YARAMIZ EĞİTİM VE CİNAYETLER 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ BİR GARİP SAVAŞ 31 MART SEÇİMLERİ NE ANLATTI MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ OLDU (SESSİZ GÖLGE) O GÜN ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ KİMLER NASIL ZENGİN OLDU GÖÇMENLER KONUSUNDA GELİŞMELER İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ORTADOĞU BATAKLIĞINDA İRAN İSVEÇİN NATO KARARI OYLANACAK VE ONAYLANACAK SAĞLIĞIMIZ!!! GÖZYAŞLARIMIZ KANLI MEHMET AKİF’İ ANLAMAK SARIKAMIŞTA DONDUK PENÇE KİLİTDE YANDIK BAŞIMIZ SAĞOLSUN ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK DİP NOTLAR… BİR GARİP ŞEHİT TÜRK'ÜN SON BAŞBUĞU CUMHURİYET ERDEMDİR HAÇLI SEFERLERİ VE KUDÜS YÜKÜMÜZ AĞIRLAŞIYOR TÜRK DİLİ 43 YILLIK ELEM SIĞINMACILAR BİR EFSANE TAYFUNSPOR TÜRKLÜK ÖZÜMÜZ (SESSİZ GÖLGE) NEREYE GİDİYORUZ TÜRKİYEDE KÜLTÜR FESTİVALLERİ ADALET… NATO, AB, TÜRKİYE MADIMAK, BAŞBAĞLAR SINAV VE TUNCELİ SEÇİMİN ARDINDAN KERKÜK MENEM KADİM ŞEHİR HARPUT MİLLİ UYANIŞ ERDEMLİ OLMAK DÜŞÜNMEYE DAVET 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ NEVRUZ VE ERGENEKONDAN ÇIKIŞ 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ SESSİZ GÖLGE
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY2157
  • 2FENERBAHÇE2151
  • 3REEDER SAMSUNSPOR2243
  • 4İKAS EYÜPSPOR2139
  • 5GÖZTEPE2134
  • 6RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ2132
  • 7BEŞİKTAŞ2032
  • 8KASIMPAŞA2128
  • 9CORENDON ALANYASPOR2128
  • 10ÇAYKUR RİZESPOR2127
  • 11TRABZONSPOR2026
  • 12GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ2126
  • 13ONVO ANTALYASPOR2125
  • 14TÜMOSAN KONYASPOR2124
  • 15NET GLOBAL SİVASSPOR2123
  • 16BELLONA KAYSERİSPOR2017
  • 17SİPAY BODRUM2116
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR2210
  • 19ADANA DEMİRSPOR215
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA