DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
VAHİT DABAK
VAHİT DABAK
Giriş Tarihi : 04-02-2024 11:58

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ

İkinci dünya savaşları sırasında kendini gösteren istihbarat savaşları bugün süregelen yeni boyutlarıyla yine karşımızda.

Benimsenmesi gereken gerçek şudur ki Dünyada İstihbarat savaşları bitmeden Ordu savaşları başlamaz, geçmişte alan çalışması ve bilgi toplama içerikli çalışan istihbarat örgütleri bu gün dönüşerek gelişmiş teknoloji kaynaklarını da arkasına alarak daha keskin saha ajanları ile de sonuca gidecek pozisyonda.

Dünyanın önde gelen Bu örgütlerine bakarsak CİA, MOSSAD, KGB, MI6-MI5 angajman kuralları içerisinde veya dışında faaliyetleri ile dikkat çekmektedir.

Bir espri ile söylüyorum Kim olduğunuzu bilmiyorsanız Rusların köklü örgütü KGB ye sorun sizi size o söylesin derler, Bu her şeyi bilme teorisi aslında Vatikandan gelir çünkü Vatikan her şeyi bilir, çünkü bütün istihbarat kurumları aynı zamanda Vatikan’a çalışır.

Dünyanın en etkin İstihbarat örgütlerinden biri kuskusuz MOSSAD’dır. CİA da aynı nitelikte bir örgüt Dünyada dış operasyonlarla hep gündemde olan CİA olarak bilinsede ABD de alt yapısında on altı tane istihbarat örgütü vardır ve bunun en etkilisi NSA (National Security Agency)dir.

CİA’nın bünyesinde yirmi ikibin kadrolu elaman çalışırken NSA altmış altı bin kişilik kadrolu elamandan teşekküldür

NSA günlük milyonlarca bilgiyi toparlar bunları süzerek en asgariye indirilerek gerekli mercilere istediği kadarını verir yada hiç vermez saklar.

MOSSAD Resmi Olarak 1949 da kurulmuş olsada aslında M.Ö. 586 yıllarına uzanan bir geçmişi vardır Babil Krallığının Kudüsü alması ve Yahudileri sürmesi zamanlarına kadar derinliği vardır. İsrail istikbarat teşkilatı Amon ve iç güvenlik teşkilatı Şin Bet Mossadı oluşturur.

II. Dünya Savaşı öncesinde hedeflerine İsrail devletini kurmayı alan Mossad uzun vadede Siyonistlerle İslam ülkeleri arasında üçüncü dünya savaşına zemin hazırlama ve bu savaşı bütün dünyaya yaymaya gidecek yolun hazırlığını yapmayı planlamıştır.

Casusluk sistemi eski yörüngesinden çıkarılmış ülkeler arası casus gönderme yerine o ülkenin içinden kendisine hizmet edecek elemanlara yönelinmiştir.

Hangi insan ülkesine ihanet eder, Vatanına ve toprağına gönülden bağlı olan insanlar elbetteki işlerine yaramaz. Ancak işe başlarken ilk olarak en alt tabakadayarım akıllı, zeki ama meczup tipleri seçerler, ikinci etapta yarım bilgili cahilleri, Sinema, Tiyatro, Müzik dünyası ile Vakıfları, Gazetelerdeki elamanları devreye sokarak halkı yanlış algıyla gaza getirme sokağa salma yolunu kullanırlar, Fikirsiz, şuursuz siyasetçilerinde maddi veya manevi ihtiraslarını kullanarak bu işin içine sokunca hedefe ulaşırlar.

Bütün terör örgütlerinin yönetim kadrosunda eylemlerini kendi ülkeleri lehine kullandıracak elamanları vardır. Örneğin pkknın lider kadrosunda ikinci adam olarak görev yapan Abdli, İrancı, Suriye yandaşı, Rusçu  elemanlar gibi.

Teknolojiyide iyi domine eden istihbarat örgütleri dünyanın neresinde olursa olsun internete bağlı bütün cihazlardan kapalı olsalar bile istismar edilebilecek ve bilgiye ulaşmaya muktedir hale gelmiştir.

Mossad’ın görevi sadece İsraili korumak değildir, o bütün dünyadaki Yahudileri korumak hükümlülüğünü üzerine almıştır bununla mükelleftir. Böylece millet kavramı açısından en doğal olanı yapmaktadır, zaten böyle olmasaydı 2000 yıl devletsiz olan bir millet nasıl kaybolmadan kalırdı, halbuki bu gün doğal hakkımız olan bu düşünceyi Türkiyede Türk dünyası için dile getiren H. Nihal Atsız, Alparslan Türkeş ve arkadaşları için ne ırkçılığını bıraktılar nede Turancılığını bununla suçlanarak cezalandırıldılar.

‘’Türkiye Türklerebırakılmayacak kadar önemlidir’’ fikri hiçbir zaman gündeminden düşmeyen ABD, RUSYA, ÇİN, ve AVRUPA İstihbarat örgütleri marifetleri ile Ülkemizde çıkardıkları kaos ve kargaşalar ile bizi bölüp parçalayarak yok etme hedeflerini her daim üzerimizde oyandı ve de oynamaya devam ediyor.

Bugün ülkemizde istihbarat akademisi kurulmaya hazırlanılıyor bu çok büyük bir gelişmedir bu Dünyada geldiğimiz noktada genetik ve BioTeknoloji açısından zayıfsanız yine başka örgütlere gebe kalarak bili paylaşmak hatta elinizdeki materyalleri altın tepside onlara sunmak mecburiyetinde kalırsınız.

İstihbaratçı dini, Ezoterim’i, Ekonomiyi, Fizik, Kimya ve elbetteki elektronik teknolojiyi iyi bilmelidir en azından görev yeri ve açısından bunlardan bir kaçında uzmanlaşmalıdır.

 Türk milletininde İstihbarı açıdan hatırı sayılır bir geçmişi vardır, bilinen beş bin yıla yakın geçmişinde bu yapının aktif olarak görevleri açıkça görülmektedir,Atatürk liderliğinde kurulan Türkiye cumhuriyeti devletininde kuruluşunda Mit’in babası sayılabilecek Teşkilatı mahsusa vardır, onunsa geriye dönük secaresine bakacak olursak Ahiler ocağından Hoca Ahmet Yesevi’e, Bilge Tonyokuk‘a, Göktürkler den Hunlar dan. Mete Han’a kadar uzayan bir silsile vardır.

Hindistan’ın, İran’ın da İstihbarat dünyasında hatırı sayılır yeri vardır.

Harput gazetemizin değerli okuyucuları bu günkü yazımızda dünyanın ileri gelen İstihbarat örgütlerinden bahsetmeye çalıştım, malumunuz İstihbarat teşkilatlarının faaliyetleri hakkında bilgilerin bazıları on ila onbeş yılda bir sınırlı olarak açıklanır. Bir başka yazımızda bu konuların içerikleri hakkında bilgi paylaşmayada fırsatımızın olması temennisi ile selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok betvolegiris.co deneme bonusu