DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
Giriş Tarihi : 04-04-2023 15:56

TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU ROLÜ

Türkiye, Ortadoğu'da ciddi bir güç haline geldi ve bu gücü askeri/ticari olarak  genişletmeye devam ediyor. Ekonomik büyüme, yatırımlar ve ihracatın artması bunların yanısıra değişen global ekonomi, ticari ağlar Türkiye'nin bölgesel ve küresel ekonomideki konumunu güçlendiriyor. Türkiye'nin Ortadoğu ülkeleriyle olan ticaret hacmi, son yıllarda 30 milyar doların üzerine çıktı.
Özellikle son yıllarda Ortadoğu'da yaşanan siyasi ve ekonomik krizler, savaşlar Türkiye'nin bölgede güçlü bir ekonomik aktör haline gelmesine neden oldu. Türkiye, bölgede hem ticaret hem de yatırım anlamında önemli bir aktör haline geldi. Türk şirketleri, bölgedeki pek çok ülkede yatırım yaparak, istihdam oluşturarak ve ticari ilişkileri geliştirerek, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artırdı.


Türkiye'nin ekonomik gücü sadece Ortadoğu'da değil, Balkanlarda ve Kafkas ülkeleriyle olan ticari kabiliyeti de son yıllarda ciddi oranlarda artış sağladı. Özellikle son yıllarda yapılan yatırımlar, işletmelerin modernizasyonu ve teknolojik gelişmeler, Türkiye'nin yerel ekonomisini güçlendirdi. Sanayi ve hizmet sektörleri, Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutuyor ve istihdamın büyük bölümünü oluşturuyor.
Son dönemde yaşanan küresel ekonomik dalgalanmalar, Türkiye ekonomisini de etkiledi. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon ve işsizlik oranları, Türkiye'nin ekonomik istikrarını tehdit ediyor. Lakin bu durumu krizden fırsata çevirerek değerlendirmeyi başarabilirsek bölgedeki ciddi bir ticaret üs haline geleceğiz. Hem lojstik hem de üretim maliyetleri gibi avantajlarımız ile önümüzdeki 10 Yılın fason üretimde Dünyanın nabzını tutma fırsatını kaçırmamalıyız.
2023 genel seçimleri, Türkiye'nin ekonomik gücü ve yerel ekonomisi açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Seçim sonuçları, Türkiye'nin ekonomik geleceğini belirleyecek. Çünkü oluşturulan siyasi arenada rejim değişiklikleri , bakanlık bölüşmeleri gibi durumlar global arenada Ülkemiz ekonomi üzerine kara bulutlar çağırmaktadır. Seçim sonuçlarıyla birlikte bu belirsizlik rüzgarı dağılacağını bir güven zemininin oluşturulması gerektiğine inanıyorum.Seçim sonrası Türkiye'nin ekonomik gücünü korumak ve daha da ileriye götürmek için, atılması gerekn en önemli adımlardan olan işletmelerin modernizasyonu, teknolojik gelişmeler, yatırımların artırılması, ihracatın geliştirilmesi ve ticaret anlaşmalarının genişletilmesi gibi alanlarda çalışmalar yapılmasına hızlıca aksiyon alınmalıdır.


Türkiye'nin hem Ortadoğu'da hem de yerel ekonomideki gücü, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek önemli faktörlerden biridir. Seçim sonuçları ve Seçim sürecinde, adayların ekonomik politikaları, Türkiye'nin ekonomik gücü ve yerel ekonomisi açısından önemli bir rol oynayacak. Türkiye'nin ekonomik geleceğini güvence altına almak için, tüm paydaşların birlikte çalışması gerekiyor. İşletmeler, devlet, sivil toplum kuruluşları ve akademik çevreler, Türkiye'nin ekonomik gücünü korumak ve geliştirmek için birlikte çalışmalıdır. Bu çalışmaların, Türkiye'nin ekonomik geleceğini şekillendirecek ve Türkiye'yi bölgesel ve küresel ekonomide güçlü bir oyuncu haline getirecektir.
İyi haftalar dilerim…
Elektrik-Elektronik Mühendisi-Genç Girişimci
orhanalperenyildiz@hotmail.com

NELER SÖYLENDİ?
@
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

DİĞER YAZILARI TÜRKİYE'NİN DÖVİZDEN ALTINA GEÇİŞİ: EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIN ANAHTARI MI? 5G TEKNOLOJİSİ ve TÜRKİYE ALTYAPISI AKILLI ŞEHİRLER VERİMLİ ŞEHİRLERDİR AKDENİZ HAKİMİYET ŞARTI: KIBRIS ve TÜRKİYE TÜRKİYE YÜZYILI ve FAYDASIZ MUHALİF ZİHNİYET TÜRK EKONOMİSİNİN POTANSİYEL YILDIZI ECDADI TANIMAK YAPAY ZEKANIN İŞ GÜCÜNDE YÜKSELİŞİ VE TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR: TÜRK BİRLİĞİ YATIRIM FONU DÖNÜŞEN TÜRKİYE, PARLAYAN İHRACAT Türkiye'nin Kararlı Duruşu MANİPÜLATİF SEÇİM İLKESİZ MUHALEFET SAHİPLİ GÖRÜNÜMLÜ SAHİPSİZLİK SEÇİMİN EKONOMİK RÜZGARI BOZUK SİYASİ SATIH PARANIN DİJİTAL YOLCULUĞU TÜRKİYE’NİN ACI GÜNLERİ ROBOT MU İNSAN MI? GİZLİ RESESYON ve TEKNOLOJİK İŞSİZLİK GEÇ KALIYORUZ ! GELECEK YAPAY ZEKA VE YERLİ YAZILIMDA 2023 BÜTÇESİ VE TÜRKİYE YÜZYILI 2020-2022 SERÜVENİNİN SONU GEÇMİŞ “ÇİN MALI” ŞİMDİ “TÜRK MALI” DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ TÜRKİYE 2022 YILI TEKNOLOJİ RAPORU ATATÜRK’ÜN CHP’SİNE EMPERYALİST BAŞDANIŞMAN SEÇİM ÖNCESİ TÜRKİYE TEKNOLOJİ YATIRIM DURUMU DEVLETÇİLİK TEKNOKRASİ VE DÜNYA EKONOMİSİ ? MATEMATİĞİ ANLAMAK Türkiye Yerli Otomobili “TOGG” GİZLİ DIŞA BAĞIMLI KALEMLER TARIM 4.0 DÜNYA ENERJİ KRİZİ VE TÜRKİYE GELECEĞİN GİZLİ KAHRAMANLARI “PİLLER” HEDEF NÜFUS VE KİTLESEL KONTROL TEKNOLOJİK SOMUTTAN SOYUTA GEÇERKEN SOĞUK SAVAŞ VE YENİ BLOKLAŞMA GEÇMİŞ mi? GELECEK mi? ASIL KAVGA nedir? NEDİR BU BÜYÜK VERİ? SAVAŞMAYA DEĞER Mİ? ENDÜSTRİ 4.0 İLE DEĞİŞEN DÜNYA KRİZ mi FIRSAT mı ? GENÇLİK ve EKONOMİ SARMALI TEKNOLOJİYE KÖLE HAYATLAR GİZLİ GÖKYÜZÜ HÂKİMİYETİ BİLİM KURGU FİLMLERİ GERÇEK Mİ OLUYOR ?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet smok