DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
Giriş Tarihi : 07-03-2023 17:09

SEÇİMİN EKONOMİK RÜZGARI

Önümüzdeki Türkiye Genel Seçimleri, Türkiye ekonomisi ve sanayisi için büyük bir öneme sahip. Seçim sonuçları, ekonomik politikaların şekillenmesinde ve yatırım stratejilerinin belirlenmesinde belirleyici bir rol oynayacak. Seçim sonuçları, yabancı yatırımcıların da Türkiye’ye olan ilgisini etkilediğini unutmayalım. Kaossuz geçen bir seçim, yatırımcıların güvenini sağlar ve ekonomik büyümeyi destekler. Ancak belirsizliklerin artması, yatırımların azalmasına ve ekonomik daralma riski taşır.
Yapılan muhalefetin neye sebep ve alet olduğu dikkat edilmelidir. Dünya basınlarına yapılan Türkiye muhalefetinin kime fayda sağladığı unutulmamalıdır.


Türkiye’nin kalkınma planı da ülkenin ekonomik büyümesi için son derece önemlidir. Mevcut Plan üzerinden seçim ve deprem çerçevesinde sanayi, tarım, turizm, sağlık ve teknoloji gibi birçok alanda hedefler doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Bu hedefler, Türkiye’nin ekonomik büyümesini hızlandırmak ve ülkeyi modern bir ekonomiye dönüştürmek için gereklidir. Ancak, kalkınma planının başarısı için doğru politikaların uygulanması ve hedeflerin gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik performansı, ekonomik istikrar sağlama ve yapısal reformlar yapma konusunda önemli adımlar attı ancak COVID-19 salgını ekonomik büyümeyi olumsuz etkiledi ve Türkiye ekonomisi, dünya ekonomisi ilebirlikteküçüldü. Yaşan depremin ekonomik etkisi henüz tam olarak görülebilmiş değil. Bu nedenle, Türkiye’nin ekonomik kalkınması için ekonomik istikrar sağlanması, kamu maliyesi ve dış ticaret dengesi gibi alanlarda yapısal reformların gerçekleştirilmesinin acil yapılanmalarla düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye Genel Seçimleri, Türkiye’nin ekonomik kalkınması için belirleyici bir faktör haline gelmiştir. Ancak, doğru politikaların uygulanması ve istikrarlı bir yönetimin varlığı, hedeflere ulaşmak için çok önemlidir. Türkiye’nin ekonomik kalkınması, ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir ve doğru adımlar atılmadığı takdirde kalıcı ekonomik küçülmelerle karşılaşabiliriz.
Futbol takımı tutar gibi siyaset ve muhalefet yapanlara bu durumları göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim.
Bununla birlikte, Türkiye ekonomisi, hala birçok sorunla karşı karşıya. Yüksek işsizlik oranı, düşük katma değerli üretim, cari açık, enflasyon gibi sorunlar, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını olumsuz etkiliyor. Bu sorunlar, doğru politikalar ve hedeflere yönelik adımlar atılarak çözülebilir.Seçim propaganda planlamalarında bu değerleri görememek ise hayal kırıklığına uğratıyor.


Türkiye, ekonomik kalkınma planı, teknolojik dönüşüm, yüksek katma değerli üretim, dijitalleşme gibi konulara da odaklanıyor lakin atılan adımlar yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu alanlarda yapılacak yatırımlar ve reformlar, Türkiye’nin ekonomik büyümesini hızlandıracak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlayacaktır.
Türkiye’nin ekonomik kalkınması, Türkiye Genel Seçimlerive kalkınma planı gibi faktörlerin yanı sıra, doğru politikaların uygulanması ve istikrarlı bir yönetimin varlığına da bağlıdır. Türkiye, coğrafi konumu, insan kaynağı ve üretim potansiyeli ile büyük bir potansiyele sahip ve doğru adımlar atıldığı takdirde, ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşecektir. Bu süreçte her Türk vatandaşına büyük sorumluluk ve görev düşmektedir.
İyi haftalar dilerim.
Elektrik-Elektronik Mühendisi -Genç Girişimci
orhanalperenyildiz@hotmail.com

NELER SÖYLENDİ?
@
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

DİĞER YAZILARI TÜRKİYE'NİN DÖVİZDEN ALTINA GEÇİŞİ: EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIN ANAHTARI MI? 5G TEKNOLOJİSİ ve TÜRKİYE ALTYAPISI AKILLI ŞEHİRLER VERİMLİ ŞEHİRLERDİR AKDENİZ HAKİMİYET ŞARTI: KIBRIS ve TÜRKİYE TÜRKİYE YÜZYILI ve FAYDASIZ MUHALİF ZİHNİYET TÜRK EKONOMİSİNİN POTANSİYEL YILDIZI ECDADI TANIMAK YAPAY ZEKANIN İŞ GÜCÜNDE YÜKSELİŞİ VE TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR: TÜRK BİRLİĞİ YATIRIM FONU DÖNÜŞEN TÜRKİYE, PARLAYAN İHRACAT Türkiye'nin Kararlı Duruşu MANİPÜLATİF SEÇİM İLKESİZ MUHALEFET TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU ROLÜ SAHİPLİ GÖRÜNÜMLÜ SAHİPSİZLİK BOZUK SİYASİ SATIH PARANIN DİJİTAL YOLCULUĞU TÜRKİYE’NİN ACI GÜNLERİ ROBOT MU İNSAN MI? GİZLİ RESESYON ve TEKNOLOJİK İŞSİZLİK GEÇ KALIYORUZ ! GELECEK YAPAY ZEKA VE YERLİ YAZILIMDA 2023 BÜTÇESİ VE TÜRKİYE YÜZYILI 2020-2022 SERÜVENİNİN SONU GEÇMİŞ “ÇİN MALI” ŞİMDİ “TÜRK MALI” DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ TÜRKİYE 2022 YILI TEKNOLOJİ RAPORU ATATÜRK’ÜN CHP’SİNE EMPERYALİST BAŞDANIŞMAN SEÇİM ÖNCESİ TÜRKİYE TEKNOLOJİ YATIRIM DURUMU DEVLETÇİLİK TEKNOKRASİ VE DÜNYA EKONOMİSİ ? MATEMATİĞİ ANLAMAK Türkiye Yerli Otomobili “TOGG” GİZLİ DIŞA BAĞIMLI KALEMLER TARIM 4.0 DÜNYA ENERJİ KRİZİ VE TÜRKİYE GELECEĞİN GİZLİ KAHRAMANLARI “PİLLER” HEDEF NÜFUS VE KİTLESEL KONTROL TEKNOLOJİK SOMUTTAN SOYUTA GEÇERKEN SOĞUK SAVAŞ VE YENİ BLOKLAŞMA GEÇMİŞ mi? GELECEK mi? ASIL KAVGA nedir? NEDİR BU BÜYÜK VERİ? SAVAŞMAYA DEĞER Mİ? ENDÜSTRİ 4.0 İLE DEĞİŞEN DÜNYA KRİZ mi FIRSAT mı ? GENÇLİK ve EKONOMİ SARMALI TEKNOLOJİYE KÖLE HAYATLAR GİZLİ GÖKYÜZÜ HÂKİMİYETİ BİLİM KURGU FİLMLERİ GERÇEK Mİ OLUYOR ?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok betvolegiris.co