DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
Giriş Tarihi : 11-04-2023 17:16

İLKESİZ MUHALEFET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye'nin en köklü siyasi partisidir. Parti, kuruluşundan bu yana Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığını vurgulamıştır. Ancak son yıllarda CHP'nin siyasetinde, Atatürk ilkelerinden uzaklaştığı ve parti ideallerine aykırı bir tutum sergilediği gözler önüne serilmektedir.

Birçok eleştiriye neden olan konulardan biri ise CHP'nin Türkiye'nin milli güvenliğini ve birlik beraberliğini tehlikeye atacak açıklamalar yapmasıdır. Özellikle Suriye'deki iç savaşı, Karabağ Savaşı, Yerli Otomobil üretimi konularında CHP'nin hükümet politikalarını eleştirirken, ülkenin milli çıkarlarını göz ardı ettiği bağnaz bir muhalefet yaptığı çok açıktır. Partinin bazı üyeleri, ülkenin sınırları ve milli bütünlüğü konusunda çelişkili açıklamalar yaparak milliyetçi kesimi kışkırtmaktadır.

CHP'nin terör örgütleri ve teröristleri savunan açıklamalar yapması da eleştirilere neden olmuştur. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş konusundaki parti açıklamaları ise kabul edilebilir değildir. Parti yöneticilerinin bu tarz açıklamaları, ülkenin güvenliği ve birliği açısından tehlike arz etmektedir.

Parti ideallerine ve Atatürk ilkelerine uygun olmadığı bağnaz muhalefet yapmak amacıyla kendi ideallerinden ve ülke menfaatlerinden uzaklaştıklarının ne zaman farkına varacaklar?

Tarih sahnesine “Tam Bağımsız Türkiye” sloganları atarak çıkan Türk SOL Kesimi günümüzde ise bölücü başlarının maşası olmaktan ne zaman vazgeçecekler?

CHP'nin, ülkenin laik, demokratik ve birleştirici ilke ve değerlerine uygun bir siyaset izlemesi, toplumsal barış ve milli birlik açısından son derece önemli ve bu tarzda bir muhalefet beklenirken CHP beklentilerin tam tersi siyaset izlemeye devam etmektedir.

Son yıllarda yaşanan ekonomik ve siyasi buhranların Türk halkını bunalttığı ve bürokrasiyle hükümetin sorgulanmasına sebep olmuştur. Seçim sürecinde gözlemlenen Türk halkının temsil edilmesini istediği gibi siyasi oluşumu bulamaması karmaşık bir seçim sürecine sebep olmuştur.

Dengelerin değiştiği Dünya’nın Türkiye üzerindeki etkisi de fark edilmeyecek gibi değildir. Önümüzdeki Seçimin milli bağımsızlık ve milli güvenliğimiz için ne kadar önemli olduğunun farkına varılması gerekmektedir.

Bu karmaşa içerisinde halen Batıdan medet uman CHP ve 6’lı masa hiç güven vermediği gibi maskelerini ne zaman düşürecekleri ise merak konusudur. İyi Parti İstanbul milletvekili olan Yavuz Ağıralioğlu ‘nun partiden istifa etmesi ve adaylık sürecine dahil olmaması ahlaklı, kaliteli, vatansever siyasetçilerin 6’lı masadan uzaklaşmasına sebep olan masada dönen pazarlıkların sorgulanması gerekmektedir.6’lı masanın HDP’nin gizli ortak alması milliyetçi kesim sindirebilecek midir bilinmez. Mücadele ettikleri emperyalizme ve HDPKK’ya sırtını yaslamalarının sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.

Yıl 2023 olmasına rağmen halen tarihinden uzak tutulmuş bir gençlik yetişmektedir. Türk tarihi siyasi politikalara alet edilmektedir. Tarihimizle barışıp, öğrenip, ders alıp önümüze bakmak varken ülke yöneticileri Türk tarihi özellikle Osmanlı Tarihi üzerinden siyaset yapmaktadır. Bu durum kabul edilebilir değildir.

Bu farkındalık ile yeni nesiller yetiştirmeye ne zaman başlayacağız?

“Bir Toplum Hakettiği gibi Yönetilir.” Sözünü sizlere hatırlatıyorum. Eleştirilen konular ve Ülke mevcut durumundan Tüm halkımız sorumludur. Çünkü gelişim ve Büyüme temelden başlar. Bozuk sistem olan bir toplumda yöneticilerden değil bireylerden gelen bir bozukluk vardır. Hükümetin değişmesi, partilerin değişmesi sorunları çözmez sadece erteler. İsimler değişir ama sistem hep aynı kalır. Bireysel gelişimi ve bireysel ahlak gelişimine önem verildiği zaman düzelme başlar.

Tekrar tekrar yazmaktan bıkmadığım “ Futbol takımı tutar gibi Siyasi Parti tutulmamalıdır.” Bu bağnazlıktan uzaklaşmamız gerekmektedir. Seçime bir ay kala bu değerlerin gözönünde bulundurulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Seçimin necip Türk Halkına hayırlara vesile olmasını umut ediyorum.

İyi haftalar dilerim…

Elektrik-Elektronik Mühendisi-Genç Girişimci

orhanalperenyildiz@hotmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

DİĞER YAZILARI TÜRKİYE'NİN DÖVİZDEN ALTINA GEÇİŞİ: EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIN ANAHTARI MI? 5G TEKNOLOJİSİ ve TÜRKİYE ALTYAPISI AKILLI ŞEHİRLER VERİMLİ ŞEHİRLERDİR AKDENİZ HAKİMİYET ŞARTI: KIBRIS ve TÜRKİYE TÜRKİYE YÜZYILI ve FAYDASIZ MUHALİF ZİHNİYET TÜRK EKONOMİSİNİN POTANSİYEL YILDIZI ECDADI TANIMAK YAPAY ZEKANIN İŞ GÜCÜNDE YÜKSELİŞİ VE TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR: TÜRK BİRLİĞİ YATIRIM FONU DÖNÜŞEN TÜRKİYE, PARLAYAN İHRACAT Türkiye'nin Kararlı Duruşu MANİPÜLATİF SEÇİM TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU ROLÜ SAHİPLİ GÖRÜNÜMLÜ SAHİPSİZLİK SEÇİMİN EKONOMİK RÜZGARI BOZUK SİYASİ SATIH PARANIN DİJİTAL YOLCULUĞU TÜRKİYE’NİN ACI GÜNLERİ ROBOT MU İNSAN MI? GİZLİ RESESYON ve TEKNOLOJİK İŞSİZLİK GEÇ KALIYORUZ ! GELECEK YAPAY ZEKA VE YERLİ YAZILIMDA 2023 BÜTÇESİ VE TÜRKİYE YÜZYILI 2020-2022 SERÜVENİNİN SONU GEÇMİŞ “ÇİN MALI” ŞİMDİ “TÜRK MALI” DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ TÜRKİYE 2022 YILI TEKNOLOJİ RAPORU ATATÜRK’ÜN CHP’SİNE EMPERYALİST BAŞDANIŞMAN SEÇİM ÖNCESİ TÜRKİYE TEKNOLOJİ YATIRIM DURUMU DEVLETÇİLİK TEKNOKRASİ VE DÜNYA EKONOMİSİ ? MATEMATİĞİ ANLAMAK Türkiye Yerli Otomobili “TOGG” GİZLİ DIŞA BAĞIMLI KALEMLER TARIM 4.0 DÜNYA ENERJİ KRİZİ VE TÜRKİYE GELECEĞİN GİZLİ KAHRAMANLARI “PİLLER” HEDEF NÜFUS VE KİTLESEL KONTROL TEKNOLOJİK SOMUTTAN SOYUTA GEÇERKEN SOĞUK SAVAŞ VE YENİ BLOKLAŞMA GEÇMİŞ mi? GELECEK mi? ASIL KAVGA nedir? NEDİR BU BÜYÜK VERİ? SAVAŞMAYA DEĞER Mİ? ENDÜSTRİ 4.0 İLE DEĞİŞEN DÜNYA KRİZ mi FIRSAT mı ? GENÇLİK ve EKONOMİ SARMALI TEKNOLOJİYE KÖLE HAYATLAR GİZLİ GÖKYÜZÜ HÂKİMİYETİ BİLİM KURGU FİLMLERİ GERÇEK Mİ OLUYOR ?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok