DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ
Giriş Tarihi : 01-08-2022 16:12

TEKNOLOJİYE KÖLE HAYATLAR

Teknolojinin Türkiye konjonktüründen benimsenme ve kullanım alanı incelemelerimiz ilginç veriler ve grafiklerle karşımıza çıkıyor.
Teknolojik buluşların tarihsel geçiş noktalarını oluşturan TV, bilgisayar, cep telefonu, kameraların Türkiye halkıyla tanışması ve benimsenme süreci sonrasında alışkanlıklar oluşturma süreci incelendiğinde halkımız siyasi, ekonomik olaylara olduğu gibi balıklama giriş yapıyor, ya hiç kullanım tercih etmiyor ya da tamamen hayatını bu ürünlere endeksliyor.
2023 yılına hazırlanırken bu konuları konuşmak ne garip aslında!
Teknoloji kullanımıyla birlikte tembelleşen çalışanlar, çocuk gelişiminde kolaya kaçan ebeveynler, gösteriş yarışına girilen arkadaşlıklar, bastırılmış duygularını ortaya gizlice çıkaran hastalar, canlı savaş gösterimleri, canlı ibadet gösterimleri ve özel hayat gizliliği kalmayan hayatlar karşımıza çıkıyor.
Sadece Türkiye mi Teknoloji Kullanımında Hatalı?
Elbette bu konuda yalnız değiliz. Dünya genelinde incelemeler yapıldığında eğitim seviyesi, ekonomik refah ve bilinçli halk grafikleri düştükçe Türkiye eşdeğerinde teknoloji kullanım grafikleri karşımıza çıkıyor. İçinizi rahatlatır mı bilmem lakin Brezilya, Endonezya ve Güney Afrika gibi ülkelerle aynı eğitim, ekonomi ve bunları bağlayıcı olan Teknoloji Kullanım verilerine sahibiz.
Peki Bu Teknoloji Kullanım Verileri Nasıl Sonuçlar Doğuruyor?
Uçsuz bucaksız Psikoloji Uzmanı, Çocuk Gelişim Uzmanı, Boşanma Avukatı, İş Geliştirme Uzmanı randevularıyla mutsuz bir halk, eğitimi yarım kalan nesiller karşımıza çıkıyor.
Bu Teknoloji Kullanımı Nasıl Olmalı?
Aslında çağımızda tüm dünya için eğitim kurumlarının önemi azalıyor çünkü bilgiye ulaşım sadece iki tuş kadar uzak. Teknoloji, kendini geliştirmek, önce ailesine sonra çevresine ve ülkesine faydalı bireyler haline gelmek için kullanılmalıdır. Oysa ülkemizde 8-25 yaş gurubunda bu kullanım %5, 25-45 yaş grubunda bu kullanım %12, 45 ve üzeri yaş gurubunda ise bu oran %26. Y ve Z kuşağı değil de X kuşağının daha bilinçli olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Mantıklı olan tam tersi olması değil mi? Bilgiye ulaşımı daha kolay olan X ve Y kuşağı teknolojiyi doğru kullanamıyor ne yazık ki….
Teknolojiyi Eğitim, Ekonomi, Sanayi, Aile sistemlerimize entegre ederken daha planlı ve kontrollü olmalıyız. 
Çocuklarımızı susturmak ve oyalamak için teknolojiyi kullanmak yerine onları eğitmek ve geliştirmek için kullanmalıyız.
Kendimizi kandırmak, saplantılarımızı beslemek, vakit geçirmek için sosyal medyayı kullanmak yerine ahlak, aile ve ekonomik standartlarımıza uygun kullanmalıyız.
Teknolojiye köle olmak yerine teknolojiyi hayatımızda bir etken ve faydalı bir araç olarak kullanmalıyız.
Televizyon boyutu büyürken kütüphanesi ve ekonomisi küçülen aileler olmamalıyız.
Orhan Alperen YILDIZ
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Genç Girişimci
orhanalperenyildiz@hotmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

MÜH.ORHAN ALPEREN YILDIZ

DİĞER YAZILARI TÜRKİYE'NİN DÖVİZDEN ALTINA GEÇİŞİ: EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIN ANAHTARI MI? 5G TEKNOLOJİSİ ve TÜRKİYE ALTYAPISI AKILLI ŞEHİRLER VERİMLİ ŞEHİRLERDİR AKDENİZ HAKİMİYET ŞARTI: KIBRIS ve TÜRKİYE TÜRKİYE YÜZYILI ve FAYDASIZ MUHALİF ZİHNİYET TÜRK EKONOMİSİNİN POTANSİYEL YILDIZI ECDADI TANIMAK YAPAY ZEKANIN İŞ GÜCÜNDE YÜKSELİŞİ VE TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR: TÜRK BİRLİĞİ YATIRIM FONU DÖNÜŞEN TÜRKİYE, PARLAYAN İHRACAT Türkiye'nin Kararlı Duruşu MANİPÜLATİF SEÇİM İLKESİZ MUHALEFET TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU ROLÜ SAHİPLİ GÖRÜNÜMLÜ SAHİPSİZLİK SEÇİMİN EKONOMİK RÜZGARI BOZUK SİYASİ SATIH PARANIN DİJİTAL YOLCULUĞU TÜRKİYE’NİN ACI GÜNLERİ ROBOT MU İNSAN MI? GİZLİ RESESYON ve TEKNOLOJİK İŞSİZLİK GEÇ KALIYORUZ ! GELECEK YAPAY ZEKA VE YERLİ YAZILIMDA 2023 BÜTÇESİ VE TÜRKİYE YÜZYILI 2020-2022 SERÜVENİNİN SONU GEÇMİŞ “ÇİN MALI” ŞİMDİ “TÜRK MALI” DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ TÜRKİYE 2022 YILI TEKNOLOJİ RAPORU ATATÜRK’ÜN CHP’SİNE EMPERYALİST BAŞDANIŞMAN SEÇİM ÖNCESİ TÜRKİYE TEKNOLOJİ YATIRIM DURUMU DEVLETÇİLİK TEKNOKRASİ VE DÜNYA EKONOMİSİ ? MATEMATİĞİ ANLAMAK Türkiye Yerli Otomobili “TOGG” GİZLİ DIŞA BAĞIMLI KALEMLER TARIM 4.0 DÜNYA ENERJİ KRİZİ VE TÜRKİYE GELECEĞİN GİZLİ KAHRAMANLARI “PİLLER” HEDEF NÜFUS VE KİTLESEL KONTROL TEKNOLOJİK SOMUTTAN SOYUTA GEÇERKEN SOĞUK SAVAŞ VE YENİ BLOKLAŞMA GEÇMİŞ mi? GELECEK mi? ASIL KAVGA nedir? NEDİR BU BÜYÜK VERİ? SAVAŞMAYA DEĞER Mİ? ENDÜSTRİ 4.0 İLE DEĞİŞEN DÜNYA KRİZ mi FIRSAT mı ? GENÇLİK ve EKONOMİ SARMALI GİZLİ GÖKYÜZÜ HÂKİMİYETİ BİLİM KURGU FİLMLERİ GERÇEK Mİ OLUYOR ?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet smok