Sizcede bu işte bir gariplik yokmu? Hadi birlikte bakalım, her seçim sonrasında ortalık karışır ve terörle ilişkisi olan belediye başkanlıklarının yerine kayyum atanmaya başlar.
Müteakiben terör guruplarının gayreti ile sokaklar dolayısı ile metropollerde buna dahil olmak üzere şehirler karışmaya başlar neresinden tutsan elinizde kalacak bir kısır döngü.
Terörden 10 yıldan beri davası devam eden bir belediye başkanının soruşturmasında iddialı suçlamaların olduğu bir dava neden 10 yıl sürer anlayanınız var mı? Böyle bir davanın sanığının adaylık başvurusu nasıl kabul edilir garip değil mi, buraya kadar olanları aldık bir kenara karar davasından iki gün önce gözaltına alınması ne kadar mantıklı bu terör yandaşı kaçma girişimi içerisindeyse bunu eyleme geçtiğinde yapmak çokmu zordu, daha öncede böyle bir şeye teşebbüs edenler hava alanından ya da sınırdan alınmıştı ve bu konuda tepki alınmamıştı.
Terör örgütü böyle birini neden aday eder altında ne var bunun kaldı ki terör örgütünün siyasi kanadı olan partinin bütün adayları ve seçilen başkanları aynı durumda ve statüde.
Eğer örgütünde asıl amacı bu olarak aday tayin ediyorsa buna çanak tutulmamalıdır.
Mardin belediye başkanı hakkındaki durum ise daha garabet bir hal, adam hükümlü sağlık sorunları nedeni ile affediliyor. 6-7 Eylül davalarından yeni cezalarda aldı ama cezaevinde kalamayacak kadar sağlığı bozuk olan bu şahıs şimdi bir büyükşehrin belediye başkanlığını yapmaya muktedir.
Birde 1991 den beri siyasi arenaya giren örgütçüler böylece yıkıcı bölücü katilleri meclise taşımış oldu, Türkiye Büyük Millet Meclisimizde utanç verici bir durum var. Örgütle intisaplı şahıslar en büyük meclisimizde ülkenin geleceğini tayin edecek konularda söz sahibi olacak mevkilerde oturuyor, Meclis başkanının olmadığı zamanlarda Büyük Meclisi yönetiyor bu nasıl bir ikilem anlamak mümkün değil.
Belediyenin gelirleri örgüte aktarılıyor iddiası var evet bu iddiadan daha öte tamamen gerçek peki hazineden terör örgütünün siyasi kanadına seçim yardımı olarak verilen paralar nereye gönderiliyor olabilir.
Artık buna bir son vermenin vakti geldi ve geçiyor 40 yıldan beri devam eden semiren büyüyen bu terör örgütü be her türlü destek mihraklarının kolu kanadı kırılmalı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğü ortaya konulmalı terörist olanlara gerekli cezalar verilirken ister istemez bu kulvara sokulan halk devletin yanlarında olduğu hissettirilerek gerçekten olmak istedikleri yere alınmalı.
Adalet sisteminde gerekli reformlar yapılmalı Terör mensupları hakkındaki karar mekanizmaları en seri şekilde yeniden dizayn edilmelidir.
Kanunların terörist ve terörizmle ilişkili davalarda bir an önce hükme bağlanacak şekilde ıslahatı yapılmalı Y.S.K. bundan sonra muallak adaylıkları kesinlikle kabul etmemeli şaibelerden kaos yaratılmasına müsaade etmemelidir.
