https://www.elazigharputgazetesi.com/files/uploads/user/8de95d6a6ba0ca6c1eec90297345e0a6-31b418c496bdf7a5f1a9.png
VAHİT DABAK

NE ZAMAN AKILLANACAĞIZ

27-10-2024 23:36 878 kez okundu.

Gazetemizin değerli okurları Ülkemiz gerçekten olağan üstü durumlardan geçiyor gündemi takipte zorlanmamak mümkün değil Anayasada değişiklik adı altında dört maddenin değiştirilmesi konusunda kıvrak danslar, siyasi olaylar, Terör ve bütün sağlıkçılarımızı töhmet altında bırakan birkaç ahlaksız sağlıkçının rant için işledikleri cinayetler.

16EkimTarihindeHarput gazetemizde yayımlanan “BİRİ AÇILIMMI DEDİ” yazımda Bir önceki açılım teşebbüsünün ülkeye nelere mal olduğunu yazmıştım, yeni bir teşebbüste aynı hatalara düşülmesinin tarihin tekerrüründen başka bir şey olmayacağını belirtmiştim.

CHP Genel başkanı Özgür Özel’in Selahattin Demirtaş ı ziyarete gitmesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki grup toplantısında teröristbaşı Öcalan’a “Tecrit kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Grubu toplantısında konuşsun; silah bırakıldığını ilan etsin, örgütünün tamamen bittiğini, lağvedildiğini açıklasın. Bu kararlılığı ve dirayeti gösterirse yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” çağrısı şahsi fikri midir, Devletin“üst akıl” (ne idüğü belirsiz daha önce Akil adamlar olarak belirtilen şarlatanlardan bahsetmiyorum) diye tanımlanan ilgili birimlerinde enine boyuna incelenmişmidir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konu görüşülüp mutabakata varılmış mıdır? Konunun arka plânı henüz aydınlanmadığından bu soruları cevaplandıracak durumda değiliz. Ancak Türk toplumunun büyük çoğunluğunun tepkiyle karşıladığı çağrının yankıları art arda ortaya dökülmeye başladı.

Dış istihbarat birimlerinin kucağında oturan, Ortadoğu’daki velayet güç olarak kendilerine yıllardır yatırım yapılan PKK-KCK’nın İran’da pejak, Suriye’de PYD, YPG, PKK’nın terör örgütleri üzerinde bebek katilinin etkisi olacağı beyhude bir beklentidir nitekim Kandil’deki üst düzey elebaşılarından Murat Karayılan, aynı gün verdiği röportajda Bahçeli’nin “Ne Kandil nede Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın” isteğini şöyle cevaplandırıyor: “Kürt tarafının bileşenlerini birbiriyle çatıştırmaya çalışmayın, hepimizin oynayacağı rol var, Öcalan muhatap elbette ama Kürt tarafının bileşenleri olarak PKK da muhataptır. Hepimizin oynayabileceği rolleri göz önünde bulundurarak yaklaşırsanız sorun olmaz. Kimse yanlış hesap yapmamalı, yanlış hesap yapanlar yarın ne kadar büyük yanıldıklarını görecekler.”Karayılan’ın sözleri Öcalan istese bile kurduğu örgütü lağvetme gücünün olmadığını, PKK’nın Türkiye politikasında günün şartlarına göre taktik değişiklikler olsa bile temel stratejisinin ve amacının aynen devam ettiğini gösteriyor.

Bütün bu gelişmelerden sonra PKK TUSAŞ’ı tesadüfen saldırı hedefi olarak seçmedi. Elli yıllık mazisi olan, Türk Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii’nin ana merkezi konumunda bulunan bu tesiste çoğu mesleklerinde uzman 15 bin personel çalışıyor. Ulusal ve uluslararası yüksek teknoloji gerektiren projeler buradan yürütülüyor. Geçen yıl Azerbaycan’ın SU-25 uçaklarının revizyonu burada yapıldı. Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı olan “Millî Muharip Uçak (MMU-KAAN)”projesi buradan yürütülüyor, ATAK Helikopteri, ANKA, Hafif Taarruz Uçağı, İHA vb. çok kritik projeleri başarıyla yürüten TUSAŞ’ın uluslar arası alanda büyük itibarı vardır ve dışarıdan önemli siparişler almaktadır.

Beş şehidimiz yirmiden fazla yaralımızın olması Aziz Türk milletini derinden yaralamış elikanlı katillerin saldırı şeklindeki basit ihmal ve hatalar yüreğimizi sızlatmış bununla kalmayıp akıl almaz komplo teorilerini de beraberinde getirmiştir.

Saldırıyı yapan iki PKK’lının özel olarak eğitildikleri, mümkün olduğunca çok sayıda personeli katletmek amacıyla saldırı saatini vardiya değişimine denk getirdikleri görülüyor. Neyseki Polis Özel Harekât grubu o saatlerde İstanbul yolu üzerinde tatbikat yapıyormuş; saldırı haberi alınır alınmaz gecikmeden yetişip müdahale ediyorlar.

Teröristler başarısız kalacaklarını anlayınca intihar ediyorlar. Yetkililer olayı elbette çok yönlü inceleyecek.

Türk milletinin kafasındaki bu kadar önemli bir tesisin güvenlik önlemleri hususundaki sorularını gidermek için eksiklerini biran önce görecek ve tamamlayacaklardır, benzer kritik yerlerde de inceleme yaparak hainlere fırsat vermeyecek tüm önlemleri umarız eksiksiz alacaklardır.

Saldırının ardından Öcalan’ın yeğeninin İmralı’ya gitmesi terörist başına 43 aydır uygulanan tecrit’in kaldırılacağı anlamına geliyormu? Bunu yakında göreceğiz. Öcalan“Koşullar oluşursa bu süreci çatışma

Ve şiddet zemininden siyasi ve hukuki zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” mesajını verdi. Ancak TUSAŞ’a yapılan saldırı örgütü üzerindeki etkisinin sınırlı olduğunu gösterdi. Bebek katili apoyu muhatap alarak yeni bir açılım denemesine kalkışmak her bakımdan yanlıştır. On binlerce insanımızın ölümünün baş sorumlusu olarak yargılandı, mahkûm oldu.

AİHM dahil uluslar arası yargı kuruluşlarıda bu karara itiraz etmedi. Kırk yıldır bu ülke insanlarının yaşadığı acıları, bunca şehit ve gazinin varlığını bir kenara koyarak Meclis’te konuşturmayı düşünmek bile vicdanları yaralar. DEM’i Kandil’in pençesinden kurtarmaya yönelik bir çıkış yapılması gerçekten düşünülüyorsa illede halkla irtibat için biri devreye sokulacaksa Öcalan’ın değil, Doğu ve güneydoğuda günümüz itibarı ile etkisi daha fazla olan Demirtaş’ın devreye girmesi çok daha uygun olur.

Son açıklamasında “Demokratik siyaseti ve barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya, iradesiz kılmaya yönelik hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz” diyerek Kandil’in DEM üzerindeki etkisine itiraz ediyor. Fakat başkanlık sistemini daha da tahkim edecek yeni bir anayasaya hayır diyeceği bilindiğinden siyasetin dışında tutulması tercih ediliyor.

Türk milletinin aziz ülkesinde yaşayan herkesin siyasi, sosyal, ekonomik çerçevede varsa bir sözü isteği onun tartışılacağı değerli mevkii Milletin meclisidir. KATİL ÖRGÜTÜN BUGÜNE KADAR ŞAHADET ŞERBETİ İÇMESİNE SEBEP OLAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ, ‘’TERÖR VE TERÖRİZMLE MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE EDİLİR.’’

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI CHP DE MUTLAK BULDAN MESELESİ ELAZIĞDA T.D.G.F RÜZGÂRI ÜÇ TARZI SİYASET 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ İSTANBULDA ÇOK ULUSLU ORDU KARARGAHI KURULMASI NE ANLAMA GELİYOR ABD’NİN ÖZEL TEMSİLCİSİ ATEŞKES İNANDIRICIMI PSİKOLOJİK SAVAŞ SEBATAİZİM, MASONLUK VE SİYONİZM ORTADOĞU CEHENNEMİNDE KATİLLERİN İŞBİRLİĞİ TESLİMİYETMİ MDKD RAPORU BİZE NE ANLATTI ADALET SİYASALLAŞTIMI YENİ NESİL ÇOCUK ÇETELER SURİYEDE SON DURUM İRANDA NELER OLUYOR  ASGARİ ÜCRET NE GETİRDİ UYUŞTURUCU İMAMI AZAM KİMDİ 11.YARGI PAKETİNDE NELER VAR… PAPA 14. LEO GELDİ AKIL BİR ERDEMDİR TRAFİĞİMİZ FELÇ YAŞASIN ATATÜRK, YAŞASIN CUMHURİYET TÜRKÜ SEVMEYENLER ÇÜRÜYORUZ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL KURULUNDA NELER OLDU İSLAM DÜNYASI VE EMEVİLER TERÖRSÜZ TÜRKİYE NE AŞAMADA HABERCİLİK ÜLKE VE ŞEHİR YÖNETİMİNDE SİYASET SİYASETMİ BÖLÜCÜLÜKMÜ BU PUSULA DOĞRUMU HERKES AKILLI OLMALI TALAT PAŞA MECLİSTE HAİNLER VAR 10. YARGI PAKETİ AF MI? ELAZIĞSPOR'A İYİLİK Mİ ETTİNİZ? AKİBET HAYR’MI?                   SİLAH BIRAKMA TUZAK MI? BU İŞ BİTTİMİ 3 MAYIS DEPREMDE AYNI NOKTADAYIZ KİM DUR DİYECEK YİNE SURİYE VE HÂLA SURİYE SİYASET ARAP SAÇINA DÖNDÜ SURİYE ÜZERİNDEN YENİ OYUN MU? ORUÇLU MUYUZ ? TERÖRİSTBAŞI’NIN AÇIKLAMASI İHANET BÜYÜYOR ÇUVALDAKİ BİZ MİYİZ? İNSANLIĞIN KARNESİ HAFTANIN GÜNDEMİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI SİZ NEREDEYDİNİZ DERLERSE SURİYENİN GELECEĞİ NASIL OLACAK BİR ZULÜM SAYFASI DAHA KAPANDI CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM -2 CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ SİYASET KARIŞIYOR ZİYA GÖKALP'I ANLAMAK Satilik Botnet Service Hizmeti Kirala Seo Hacklink Satiş.... Türkiyede Tek.. İSRAİLİN HEDEFİ LÜBNAN ve HİZBULLAH ANAYASAMIZ NAMUSUMUZDUR MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİ SEYYİD İMAMEDDİN NESİMİ DURUN ARTIK ! ENVER PAŞANIN ANISINA KATİL ABD Mİ İSRAİLMİ SESSİZ GÖLGE BASIN VE GAZETECİLİĞİN GÜCÜ EHLİBEYT VE TÜRKLER… SESSİZ GÖLGE SİYASET ADALET KAYYUM İSTİLADA YENİ BOYUTMU? GAKGOŞLAR ŞAMPİYON SAMSUN’DAN ANKARA’YA KANAYAN YARAMIZ EĞİTİM VE CİNAYETLER 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ BİR GARİP SAVAŞ 31 MART SEÇİMLERİ NE ANLATTI MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ OLDU (SESSİZ GÖLGE) O GÜN ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ KİMLER NASIL ZENGİN OLDU GÖÇMENLER KONUSUNDA GELİŞMELER İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ORTADOĞU BATAKLIĞINDA İRAN İSVEÇİN NATO KARARI OYLANACAK VE ONAYLANACAK SAĞLIĞIMIZ!!! GÖZYAŞLARIMIZ KANLI MEHMET AKİF’İ ANLAMAK SARIKAMIŞTA DONDUK PENÇE KİLİTDE YANDIK BAŞIMIZ SAĞOLSUN ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK DİP NOTLAR… BİR GARİP ŞEHİT TÜRK'ÜN SON BAŞBUĞU CUMHURİYET ERDEMDİR HAÇLI SEFERLERİ VE KUDÜS YÜKÜMÜZ AĞIRLAŞIYOR TÜRK DİLİ 43 YILLIK ELEM SIĞINMACILAR BİR EFSANE TAYFUNSPOR TÜRKLÜK ÖZÜMÜZ (SESSİZ GÖLGE) NEREYE GİDİYORUZ TÜRKİYEDE KÜLTÜR FESTİVALLERİ ADALET… NATO, AB, TÜRKİYE MADIMAK, BAŞBAĞLAR SINAV VE TUNCELİ SEÇİMİN ARDINDAN KERKÜK MENEM KADİM ŞEHİR HARPUT MİLLİ UYANIŞ ERDEMLİ OLMAK DÜŞÜNMEYE DAVET 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ NEVRUZ VE ERGENEKONDAN ÇIKIŞ 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ SESSİZ GÖLGE