https://www.elazigharputgazetesi.com/files/uploads/user/8de95d6a6ba0ca6c1eec90297345e0a6-31b418c496bdf7a5f1a9.png
VAHİT DABAK

İNSANLIĞIN KARNESİ

19-01-2025 22:21 767 kez okundu.

Harput Gazetemizin değerli okuyucuları 17 Ocak itibarı ile okullarımız birinci dönem ara tatiline girdi ve evlatlarımız karnesini aldı. Bizler çocuklarımıza bu tatil döneminde verimli dinlenme ve okuma temenni ve dileklerimizi gönderiyoruz.

Değerli okurlar sizce karne alması gereken sadece çocuklarımız mı, aslında bugüne kadar karne verilmesi gereken bizler, genel olarak insanlık değil mi.

Hiç kimsenin değerlendirmeye net bir şekilde teşebbüs etmediği insanlığın karnesi ne durumda acaba, bizler yeni nesillere neler verdik ve şimdi neler bekliyoruz, öncelikle geleceğimiz olan gençliğimizi sınıflandırdığımız kesin X, Y, Z, Alfa kuşaklarını oluşturduk.

Okumaları doktor, Mühendis olmaları, dolayısı ile refah bir hayata ulaşabilmelerinin yollarını açabilme üzerine tesis edip, bu çabayı kendi imkanlarımızı zorlayarak emekler sarfetmek zorunda kaldık.

Bu bağlamda şansı olmayanlar ki sayıları gerçekten çok fazla aileler evlatlarının bir an önce hayata atılmaları ve para kazanmanın muhtemel olacağı meslekler üzerine yönlendirdiler.

Hiç şüphe yok ki iki taraf tada maksat Devletine, Milletine, Aile ve kendisine faydalı bir birey olma yolunda ilerlemek “Niyet Hayr, Akıbet Hayr” önemli bir yola çıkış sebebidir, ancak her ne kadar iyi niyetle yola çıkılsa da gün gelip gerek çevresel gerek sosyal hayat şartları gerekse kötü niyetlerle amaçlar maksadını aşıyor o melekler birer şeytana dönüşebiliyor.

Gelecek nesillerimizin eğitimi ne ailede ne de Milli Eğitim (Milli olmayan Öğretim) sistemimizde tamamen saldım çayıra Mevla’m kayıra ile günü kurtarma amaçlı geçiyor.

Evet evlatlarımıza bir hedef gösteriyoruz bu hedefe ulaşacağı dönemde gerekli olan Milli Manevi ve Ahlaki değerlerini yolluk olarak vermeden yola çıkarıyoruz, böylece varsayılan hedefe kadar her şey mübah oluyor.

Rol model olarak alınan Ebeveynler ve Devleti yöneten unsurların bıraktığı intiba bu noktada çok önemliyken doğum yıllarına göre sınıflandırdığımız yeni kuşaklar yanlışa yanlış, hataya hata demiyorlar çünkü bunları birbirinden ayırt edecek unsurları neyin yanlış, neyin doğru olduğunu öğretmedik, Öz güven kazandıracağız derken sorumsuzluk okyanusunda boğulmaya terk ettik onları, Saygıyı ve sevgiyi (ki bunun ne olduğunu bilmiyorlar) anlatmadık. Saygıyı amir memur ilişkisi, sevgiyi kadın erkek ilişkisi zannettiler.

Bu kuşaklar hayatın idame dümenine geçtiği dönemler geldiğinde ortaya düşman başına vermesin dediğimiz kendini gösterdi, Ahlaksız, vicdansız, merhametsiz birtakım güruhlar ortaya çıktı.

Cinayet, dolandırıcılık, sahtekarlık, yalancılık, fırsatçılık. Siyasi, ekonomik ve sosyal hayatımızın bir parçası, Devleti soymak, Fakiri yolmak, Anne babalarını öldüren evlatlar, Evlat katili ana babaları her gün her yerde yaşanabilecek normal olaylar olarak karşılanır oldu.

Ya Allah’tan kork ya kuldan utan tabiri tarihe karıştı. Kanun evet bir de kanundan korkma olayı vardı ki şimdi burada evlere şenlik sanki birkaç anayasamız ve onların da ayrı kuralları varmış gibi kişiler özel bir işlev haline gelen adalet sistemi oluştu.

Değerli okurlar, yazımın başında insanlığa bir karne oluşturmak için yola çıkmıştım, ancak şöyle bir bakıyorum da var olan rakamlarla ben bu işin içinden çıkamayacağım.

Bence herkes şapkasını önüne koysun ve kendini değerlendirerek notunu versin.

İsrail ile Filistin arasındaki katliama dur diyebilecek ateşkes antlaşması umut verici. Sevindirici bir durum. 19 Ocak Pazar günü saat 16 itibarı ile hayata geçerken Hz. Musa’ya ihaneti ile meşhur olan İsrailoğullarının kanun kural tanımayan Yahudi kolu bu sözünde ne kadar duracak merakla bekleniyor.

Selam ve Saygılarımla.

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI CHP DE MUTLAK BULDAN MESELESİ ELAZIĞDA T.D.G.F RÜZGÂRI ÜÇ TARZI SİYASET 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ İSTANBULDA ÇOK ULUSLU ORDU KARARGAHI KURULMASI NE ANLAMA GELİYOR ABD’NİN ÖZEL TEMSİLCİSİ ATEŞKES İNANDIRICIMI PSİKOLOJİK SAVAŞ SEBATAİZİM, MASONLUK VE SİYONİZM ORTADOĞU CEHENNEMİNDE KATİLLERİN İŞBİRLİĞİ TESLİMİYETMİ MDKD RAPORU BİZE NE ANLATTI ADALET SİYASALLAŞTIMI YENİ NESİL ÇOCUK ÇETELER SURİYEDE SON DURUM İRANDA NELER OLUYOR  ASGARİ ÜCRET NE GETİRDİ UYUŞTURUCU İMAMI AZAM KİMDİ 11.YARGI PAKETİNDE NELER VAR… PAPA 14. LEO GELDİ AKIL BİR ERDEMDİR TRAFİĞİMİZ FELÇ YAŞASIN ATATÜRK, YAŞASIN CUMHURİYET TÜRKÜ SEVMEYENLER ÇÜRÜYORUZ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL KURULUNDA NELER OLDU İSLAM DÜNYASI VE EMEVİLER TERÖRSÜZ TÜRKİYE NE AŞAMADA HABERCİLİK ÜLKE VE ŞEHİR YÖNETİMİNDE SİYASET SİYASETMİ BÖLÜCÜLÜKMÜ BU PUSULA DOĞRUMU HERKES AKILLI OLMALI TALAT PAŞA MECLİSTE HAİNLER VAR 10. YARGI PAKETİ AF MI? ELAZIĞSPOR'A İYİLİK Mİ ETTİNİZ? AKİBET HAYR’MI?                   SİLAH BIRAKMA TUZAK MI? BU İŞ BİTTİMİ 3 MAYIS DEPREMDE AYNI NOKTADAYIZ KİM DUR DİYECEK YİNE SURİYE VE HÂLA SURİYE SİYASET ARAP SAÇINA DÖNDÜ SURİYE ÜZERİNDEN YENİ OYUN MU? ORUÇLU MUYUZ ? TERÖRİSTBAŞI’NIN AÇIKLAMASI İHANET BÜYÜYOR ÇUVALDAKİ BİZ MİYİZ? HAFTANIN GÜNDEMİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI SİZ NEREDEYDİNİZ DERLERSE SURİYENİN GELECEĞİ NASIL OLACAK BİR ZULÜM SAYFASI DAHA KAPANDI CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM -2 CUMHURİYET SONRASI TÜRKİYEM UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ SİYASET KARIŞIYOR NE ZAMAN AKILLANACAĞIZ ZİYA GÖKALP'I ANLAMAK Satilik Botnet Service Hizmeti Kirala Seo Hacklink Satiş.... Türkiyede Tek.. İSRAİLİN HEDEFİ LÜBNAN ve HİZBULLAH ANAYASAMIZ NAMUSUMUZDUR MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİ SEYYİD İMAMEDDİN NESİMİ DURUN ARTIK ! ENVER PAŞANIN ANISINA KATİL ABD Mİ İSRAİLMİ SESSİZ GÖLGE BASIN VE GAZETECİLİĞİN GÜCÜ EHLİBEYT VE TÜRKLER… SESSİZ GÖLGE SİYASET ADALET KAYYUM İSTİLADA YENİ BOYUTMU? GAKGOŞLAR ŞAMPİYON SAMSUN’DAN ANKARA’YA KANAYAN YARAMIZ EĞİTİM VE CİNAYETLER 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ BİR GARİP SAVAŞ 31 MART SEÇİMLERİ NE ANLATTI MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ OLDU (SESSİZ GÖLGE) O GÜN ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ KİMLER NASIL ZENGİN OLDU GÖÇMENLER KONUSUNDA GELİŞMELER İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ORTADOĞU BATAKLIĞINDA İRAN İSVEÇİN NATO KARARI OYLANACAK VE ONAYLANACAK SAĞLIĞIMIZ!!! GÖZYAŞLARIMIZ KANLI MEHMET AKİF’İ ANLAMAK SARIKAMIŞTA DONDUK PENÇE KİLİTDE YANDIK BAŞIMIZ SAĞOLSUN ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK DİP NOTLAR… BİR GARİP ŞEHİT TÜRK'ÜN SON BAŞBUĞU CUMHURİYET ERDEMDİR HAÇLI SEFERLERİ VE KUDÜS YÜKÜMÜZ AĞIRLAŞIYOR TÜRK DİLİ 43 YILLIK ELEM SIĞINMACILAR BİR EFSANE TAYFUNSPOR TÜRKLÜK ÖZÜMÜZ (SESSİZ GÖLGE) NEREYE GİDİYORUZ TÜRKİYEDE KÜLTÜR FESTİVALLERİ ADALET… NATO, AB, TÜRKİYE MADIMAK, BAŞBAĞLAR SINAV VE TUNCELİ SEÇİMİN ARDINDAN KERKÜK MENEM KADİM ŞEHİR HARPUT MİLLİ UYANIŞ ERDEMLİ OLMAK DÜŞÜNMEYE DAVET 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ SEÇİMİN AYAK İZLERİ NEVRUZ VE ERGENEKONDAN ÇIKIŞ 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ SESSİZ GÖLGE