DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ
Giriş Tarihi : 15-04-2024 11:55

HANKENDİ’Mİ YEMEN Mİ?

Yüzyılı aşkındır yanık mı yanık bir türkümüz var.

Ah o Yemen'dir gülü çimendir

Giden gelmiyor acep nedendir.

Yemen’e gidenler de gelmedi, benzetmek gibi olmasın ama bizim Hankendi’den de gidenler geri gelmedi.

Bayramda Hankendili olup da ülkenin dört bir yanına yayılan Hankendili kardeşlerimden kutlama mesaj ve telefonlar aldım.

Kendilerine “Burada mısınız baba ocağına mı geldiniz” diye sorduğumda hiç birisi “Evet Hankendi’deyim baba ocağındayım” demedi.

Üzülmedim dersem yalan olur.

Hankendi yerleşim yeri itibarıyla Elazığ’ın en güzide en güzel yerlerinden birisidir. Düz bir ovaya yerleşmiş suları bol, bağı bahçeleri bol bir yerdir.

Batıdan gelenler için Elazığ’a giriş kapısıdır.

İftiharla ve sevinçle diyebilirim ki bu gün Elazığ’ın bir mahallesi konumundadır.

Okuma yazma oranı oldukça yüksektir.

Bir zamanlar burada üç ailenin Yolçatı – Elazığ arasında çalışan otobüsleri vardı.

PTT’si, demir atölyesi, değirmenleri, Tarım Kredi Kooperatifi ve hızar fabrikaları vardı.

Ne üzücüdür ki bugün bunların hiç birisi yok.

Ülkenin dört bir yanında Hankendili bürokrat, subay, öğretmen, idareci ve memur bulmanız mümkündür.

Öğrencilik hayatımda cennetmekân Muhlis Öztürk, Zihni Dündar, Hakkı Hanağası derslerimize gelen öğretmenlerimizdi.

Yine cennetmekân Kadir Şerbet ve Mustafa Erdem bu köyün yetiştirdiği nadide öğretmenlerimizden ve değerli dostlarımdan bazılarıydı.

Harput Gazetesi imtiyaz sahibi değerli dostum Mustafa Doğan ve elli yıllık kadim dostlarım Mustafa Ay ve rahmetli Ergün Kıyak’la Hanife Töre ve sağlıklı ömürler dilediğim Cahit Töre ’de bu köyün yetiştirdiği mümtaz evlatlarından bazılarıdır.

Yani köy olarak Hankendili olmasam da ruhen Hankendi’li sayıyorum kendimi.

Rahmetli yengemin Hankendi’li olması sebebiyle ilkokul 2. sınıfta bir müddet Hankendi İlkokulunda öğrenciliğimde olmuştur.

Hankendi hiçbir zaman şimdiki görüntüsünü hak etmeyen bir yerleşim birimidir.

Her belde her köy zamanla bir ilerleyiş içerisinde olsa da burası hep gerilemiş ve gerilemekte ısrar eden bir belde görünümündedir.

Bu durumda bizleri hakikaten üzmektedir.

Ben her zaman bu yörenin okullarıyla, sağlık ocağıyla, PTT’siyle, park ve bahçeleri ile ve insan kaynaklarıyla cıvıl cıvıl bir yer olmasını dilemişimdir.

Ne diyelim…

İnşallah iyi olur inşallah gürül gürül akan sularıyla bakımlı bağ ve bahçeleriyle gönüllerimizde yeniden taht kuran bir belde olur.

Hankendili tüm akraba, dost ve arkadaşlarımın geçmiş bayramlarını tebrik ediyor hepsine sağlık ve esenlikler diliyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ

MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ

DİĞER YAZILARI BİR MAYIS’IN ARDINDAN HAZRETİ  SÜLEYMAN  VE  HÜT HÜT KUŞU EYVAH Kİ EYVAH ÇANAKKALE’NİN VERDİĞİ DERS   HANKENDİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR EYVAH EYVAH BUGÜN NE YAZSAM? HAZRETİ SÜLEYMAN VE HÜT HÜT KUŞU EMEKLİ HASAN EMMİNİN PAZAR ÇANTASI MEMLEKETİM UÇTU UÇTU GENÇLİĞİM UÇTU ACILAR DENİZİNİN ACILI ŞAİRİ ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN       10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ GÖKBAYRAĞIN GÖZYAŞI HİNDİ SARIKAMIŞ’TA O GECE BAK DOSTUM… KORKİREM BİR MİSAFİR GÖZÜYLE ELAZIĞ      BİR KAÇ DALDA KISSALAR GÖNÜLLERDEKİ BELDE HANKENDİ SİZ HİÇ ZÜLFİYARE DOKUNDUNUZ MU?.. ATATÜRK’ÜM OLMASAYDI GÜZ MÜ GELDİ RENGİN SOLUK VAH Kİ VAH LEYLEK, CÜPPE, SAKAL VE HZ.SÜLEYMAN SENDE BU ENSE, ONDA BU PARA, BENDE BU YOKSULLUK  SEKSEN BASAMAKLI MERDİVEN İSTANBUL’DA SAHTE DOKTOR YAKALANMIŞ HANKENDİ MAHALLESİ BİRAZDA SOHBET EDELİM OTUR “0” EKMEKTEN SUYA, SUDAN HAVAYA ZAM AA… KRAL! KURTLA KUZUNUN HİKÂYESİ  İLİMLE GİDİLMEYEN YOLUN SONU HÜSRANDIR FELAKETLERE ŞÜKRETMEK SEÇİMİN ARDINDAN 24 MAYIS VE 33 ŞEHİT (EN UZUN GECE) BİZ DE BUNLARI ÖZLÜYORUZ BEKRİ MUSTAFA ULVİYE SAVTUR’UN 50. SANAT YILI AHLAK OLMAYINCA OLUR MU HİÇ DİN İMAN? EMEKLİ VALİ VE ŞAİR RIZA AKDEMİR’İN AZİZ HATIRASINA  RAMAZAN VE İNSAN AH, ATATÜRK AH! ÇANAKKALE RÜYASI LEYLEK, CÜPPE, SAKAL VE HZ.SÜLEYMAN ÜÇ ZARF ELAZIĞ - MALATYA TAKDİRE ŞAYAN İKİ KURUM MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI MUSİKİMİZ VE SPORUMUZ NEDEN HEP ESKİLERİ ÖZLER OLDUK? 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BİR DOSTUN KALEMİNDEN SAÇMA TARTIŞMA TAKVİMİN SON YAPRAĞI SARIKAMIŞ’TA EN UZUN GECE BÜNYESİNDE AHLAK OLMAYAN HİÇBİR ŞEY GÜZEL DEĞİLDİR ŞİİRİN EFSUNLU GÜZELLİĞİ KASTAMONULU ŞERİFE BACI DESTANI GÖKÇE (LOTOĞLU) KÖYÜ ATATÜRK ELAZIĞ’DA ON KASIMLAR ATATÜRK’ÜN SAVAŞTIĞI DÜŞMANLAR YEDİ DAĞIN HARMANI VE ÇÖLÜN KIBLE TARAFI BEN ANLAYAMADIM ANLAYANA AŞK OLSUN NAİLBEY MAHALLESİ ESKİŞEHİR’DEN BİR DEMET ŞİİR GELDİ ATATÜRK’TEN İSMET PAŞA’YA MEKTUP TAVUĞUN KIÇINDAKİ PETROL BORUSU HANKENDİ MÜJDE ADALET TEYZE -III- ADALET TEYZE -II- ADALET TEYZE -I- AĞLANACAK HALİNE GÜLEN İNSANLAR
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok betvolegiris.co deneme bonusu