YEREL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 18:41

ETSO ve STK’lardan Elazığlı Vatandaşlara Yardım Çağrısı

ETSO ve STK’lardan Elazığlı Vatandaşlara Yardım Çağrısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yaşanılan deprem faciası ile alakalı Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren STK’lar ile müşterek toplantı gerçekleştirdi. Gerçekletirilen toplantıda Elazığlı vatandaşlara depremzedeler için yardım çağrısında bulunuldu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yaşanılan deprem faciası ile alakalı Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren STK’lar ile müşterek toplantı gerçekleştirdi.

 “500 YILDA BİR YAŞANAN FELAKET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Toplantıda STK’ları adına ortak açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Alan, “500 yılda bir yaşanan felaket ile karşı karşıyayız. Ülkemizi derinden sarsan depremler akabinde büyük zarar gören 11 ilimizde yaşanan yıkımlar… Bir de zorlu kış şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda acımız katlanıyor. Büyük fedakarlıkla sürdürülen kurtarma çalışmalarını ve gelişmeleri dikkatle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Bu gün burada Elazığ iş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak, acılarımızın en hızlı şekilde sarılması için bölge halkımızın ve devletimizin her türlü yardımla yanında olmak üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

 “ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan İdris Alan, Elazığ’da yaşanan 24 Ocak depreminin ardından Elazığ’da binaların yenilendiğini belirterek “Allah devletimize zeval vermesin” dedi. Alan, “Öncelikli olarak söylemem gereken hususlar var; Her şerrin altında bir hayır olduğunu yıllarca hep işittik, söyledik. Bugün sizlere soruyorum; Eğer Elazığ 3 yıl önce yaşadığımız o depremi geçirmemiş olsaydı bugün Elazığ’ın Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten, Hatay’dan farkı kalır mıydı? Kalmazdı. Yaşadığımız o zor günlerin ardından Allah Devletimize zeval vermesin, Binalarımız yenilendi, şiddetli bir depremde yıkılacak binalarımız tespit edilerek yıkıldı. Yerlerine yenileri yapıldı Allah’ımıza hamdolsun. O zaman yaşadığımız felaket belki bugün kaybedeceğimizin 10 binlerce hemşehrimizin canını kurtardı. Şimdi içinde bulunduğumuz felakette, yıkılan binalarımız, yıkılmaya çok yakın ve tahliyesi sağlanan binalarımız, haliyle iş yerlerine giremeyen Üyelerimiz ve Esnaflarımız var” dedi.

 “İNŞALLAH EN KISA SÜREDE MÜJDELİ HABERLER VERECEĞİZ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan İdris Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm STK'ların bölgeye desteğe hazır olduğunu söyledi. Alan, “Üyelerimizin, Elazığ’ın da Genel Hayata Etkili Bölge statüsüne geçirilmesi konusunda talepleri mevcut. Üyelerimizden gelen her talep gibi bu talepleri de ilgili icra makamlarına iletiyoruz. Bu konuyu da Deprem anından itibaren sürekli temas halinde olduğumuz Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut’a ilettik. Sağ olsunlar kendileri de taleplerimiz ile yakinen ilgilenerek sürecin takipçisi oluyor. Genel Hayata Etkili Bölge ile özellikle yapılardaki hasarların tespiti, üyelerimiz ve esnaflarımızın bankalar nezdinde karşı karşıya kaldıkları finansal sıkıntıların giderilmesi gibi konular için büyük önem teşkil etmektedir. Mücbir sebep ne demektir? Mücbir sebep bireylerin ya da tüzel kişilerin kendi çabalarıyla isteseler dahi önüne geçemeyecekleri durumlardır. Elazığ olarak Yaşadığımız afet tam olarak bu tanıma uyuyor mu? Uyuyor. Sonuç itibarı ile biz talep makamıyız ve taleplerimizi icra makamlarına iletmekle mükellefiz. Bu konuda İnşallah en kısa sürede müjdeli haberler vereceğiz. TOBB'un koordinasyonunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm STK'lar olarak tek ses ve bölgeye desteğe hazırız. İlimiz için gece-gündüz demeden mücadelemizi sürdürürken, Depremin yaralarının da en kısa sürede sarılabilmesi için devletimizin yaptığı çalışmalara destek olmaya, çatı kuruluşumuz TOBB'un koordinasyonunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm STK'lar olarak tek ses ve bölgeye desteğe hazır olduğumuzu ve yaraların sarılması çalışmalarında ilk dakikadan itibaren yaptığımız gibi üzerimize düşen her türlü sorumluluğu aldığımızı ve devam eden süreçte de alacağımızı ifade etmek istiyorum. Depremden etkilenen illerimiz için oda ve borsalarımızla, STK'larımızla, üyelerimiz ve esnaflarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. İş dünyası olarak dün olduğu gibi bugün de Aziz Milletimizin, ve dün olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla milletimizin yanında duran devletimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

 “ELAZIĞ HALKI FEDAKARDIR, YARDIMSEVERDİR, YİĞİTTİR”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan İdris Alan, Elazığlı vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. Alan, “Depremin ilk saatlerinden itibaren, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim, Meclis, Komitelerimiz ve üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz etkin koordinasyon sayesinde deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan gereksinimleri karşılayacak şekilde bir yardım organizasyonuna başladık. Elazığ TSO Hizmet Binası kampüsünde kurduğumuz organizasyon heyeti, üyelerimiz, esnaflarımız ve vatandaşlarımız tarafından iletilen acil yardım malzemelerini deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırmaya devam etmekte. Buradan bir kez daha tüm hemşerilerimizin, üyelerimizin ve esnaflarımızın ayni yardımlarını Elazığ TSO Hizmet Binasına ulaştırmaları yönünde çağrıda bulunmak istiyorum. Gün birlik olma, kardeşlerimizin yanında olma günüdür. Elazığ halkı fedakardır, yardımseverdir, yiğittir, buna yürekten inanıyorum. Değerli esnaflarımıza da buradan tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Yaşanan deprem sonrası olağan hayatın olumsuz etkilenmemesi adına tüm esnaflarımızı dayanışma ruhuyla işletmelerinin başlarında olmaya davet ediyoruz. Lütfen işinizin başında olun, gerekirse 24 saat çalışalım ve bu süreci el birliğiyle atlatalım. Tekrardan Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

AdminAdmin