YEREL
Giriş Tarihi : 25-04-2024 15:22

Bağımlılıkla Mücadelede Sporun Anahtar Rolü Paneli Düzenlendi

Bağımlılıkla Mücadelede Sporun Anahtar Rolü Paneli Düzenlendi

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Bağımlılıkla Mücadelede Sporun Anahtar Rolü” konulu panel düzenlendi.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında düzenlediği program ve etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Eski Milli Atlet Necdet Ayaz ve Spor Yazarı Haldun Domaç’ın konuşmacı olduğu “Bağımlılıkla Mücadelede Sporun Anahtar Rolü” konulu panel düzenlendi.

 

 

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır, toplumun müreffeh hale gelmesi için gençlerin sosyal ve psikolojik açıdan güçlü olması gerektiğini kaydetti.

 

 

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Yılmaz, madde bağımlılığın sadece bireyi değil, doğrudan ve dolaylı olarak toplumun genelini etkilediğini ifade etti.

 

 

Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, madde bağımlılığının genellikle genç yaşlarda başladığını söyleyerek, madde bağımlılığına ilişkin verilerle hazırlanmış bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

Rekortmen ve Eski Milli Atlet Necdet Ayaz, bağımlılıkla mücadelede sporun önemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

 

 

Spor Yazarı ve Spor Yorumcusu Haldun Domaç, Fairplay’in spordaki ve toplumdaki önemine ve gerekliliğine dair sunu gerçekleştirdi.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç