YEREL
Giriş Tarihi : 06-11-2023 16:14

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ PALU’YU GEZDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ PALU’YU GEZDİ

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ’ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri kapsamında yaklaşık 500 öğrenciyle Palu ilçesine gezi düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Palu Kaymakamlığı’nın destekleriyle “Cumhuriyetin 100. Yılında Trenle Tarihe Yolculuk ‘Palu’ Gezisi” etkinliği düzenlendi.

Önceki gün tarihi kent Harput’a gezi düzenleyen Fırat Üniversitesi’nin bu defaki durağı tarihin doğayla buluştuğu Palu ilçesi oldu.

Sonbaharın oluşturduğu renk cümbüşü eşliğinde tren yolculuğu yapan öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı.

Palu Tren Garında mehteran takımı tarafından karşılanan öğrenciler, ilçe merkezini de yine mehteran takımı eşliğinde gezdiler.

İlçe merkezinde öğrencileri; Palu Kaymakamı Hulusi Teke, Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım ve ilçe yöneticileri karşıladı.

Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar, geziye katkı ve desteklerinden dolayı Elazığ Valiliğine, Elazığ Belediyesi’ne ve Palu Kaymakamlığına teşekkür etti.

Kaymakam Hulusi Teke ise öğrencileri ilçede ağırladıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Palu kalesi olmak üzere, tarihi camiler, türbeler, kilise, köprü ve Palu konağını gezen öğrenciler unutulmaz bir gün yaşandı.

 

Son zamanlarda artan sosyal etkinliklerden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten öğrenciler gerçekleştirilen etkinlikler nedeniyle Fırat Üniversitesi yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç