YEREL
Giriş Tarihi : 07-05-2024 16:15

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, ÜÇÜNCÜ OLDU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, ÜÇÜNCÜ OLDU

Yapay zeka temasıyla Ankara’dan yola çıkarak Elazığ’a gelen HAVELSAN Ekspres treninde yolculuk boyunca gerçekleştirilen Hackathon yarışmasında Fırat Üniversitesi öğrencileri üçüncü oldu.

HAVELSAN'ın, Kurtalan Ekspres güzergahında ilerleyen treni "HAVELSAN Ekspres"te düzenlediği HACKATHON yarışmasında, Fırat Üniversitesi öğrencileri adli bilişim, siber güvenlik ve yapay zeka alanlarında önemli bir başarıya imza atarak 3. oldu.

TCDD ile işbirliğinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında HAVELSAN, güzergahtaki üniversitelerin öğrencileriyle buluşup, teknolojilerini ve kariyer fırsatlarını anlattı. Hackathon programına Türkiye genelinden 28 farklı üniversiteden başvurusu kabul edilen 62 katılımcı yer aldı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TRENDEKİ YARIŞMADA ÜÇÜNCÜ OLDU

HavelsanEkspress Trende gerçekleştirilen ve 26 saat süren yoğun bir mücadeleye sahne olan Hackathon yarışması sonuncunda yarışmanın MAIN kategorisinde mücadele eden Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği bölümü öğrencileri Samet Yılmaz Temel ve Eren Önder MAIN yapay zekâsı için hazırladıkları siber saldırı tespit sistemi projesiyle, jüri tarafından üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Bu başarı, genç yeteneklerin adli bilişim ve yapay zeka alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne sererken, geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmekte olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç