SPOR
Giriş Tarihi : 01-09-2026 09:24

Bahri Bulut’un Vefa Mirası

Bahri Bulut’un Vefa Mirası

1970’li yıllarda bir mahallede futbol tutkusu etrafında başlayan dostluk, aradan geçen yaklaşık yarım asra rağmen devam ediyor. Bahri Bulut’un öncülüğünde bir araya gelen gençler, bugün “ihtiyar delikanlılar” olarak aynı sofrada geçmişi ve dostluklarını yaşatıyor.

Bir Topun Etrafında Başlayan Hikâye

Bazı insanlar yalnızca yaşadıkları yere değil, dokundukları insanların hayatlarına da iz bırakır. Bahri Bulut da 1970’li yıllarda mahallenin gençlerini etrafında toplayarak böyle bir hikâyenin temelini attı.

O yıllarda bir mahalle takımı kuruldu. Gençler bir topun peşinde koşarken zamanla futbolun ötesinde dostluğu, dayanışmayı ve birbirine sahip çıkmayı öğrendi.

Mahalle Takımından Amatör Futbola

Mahalle takımının ardından daha büyük bir hayal kuruldu ve amatör bir futbol takımı oluşturuldu. Gençler yıllar boyunca birlikte mücadele etti; kimi zaman kazandı, kimi zaman kaybetti.

Ancak sahadaki sonuçlardan çok daha kalıcı bir şey ortaya çıktı: ömürlük bir dostluk.

Yıllar Geçti, Dostluk Değişmedi

Aradan geçen yıllar herkesi farklı yerlere savurdu. Kimi başka şehirlerde yaşadı, kimi farklı meslekler edindi. Çocuklar büyüdü, aileler kuruldu, saçlara aklar düştü.

Ancak aynı mahallenin çocukları olma duygusu hiç değişmedi.

Bugün artık “ihtiyar delikanlılar” olarak anılan eski takım arkadaşları, her yıl bir araya gelerek gençlik günlerini yad ediyor.

Bir Sofrada 50 Yıllık Hatıralar

Buluşmalarda yıllar bir anda geriye sarılıyor. Eski maçlar, atılan goller, mahallede yaşananlar ve Bahri Bulut’un gençleri nasıl bir araya getirdiği yeniden anlatılıyor.

Kırışmış yüzlerin ardında gençliklerini, beyazlamış saçların altında ise yıllar önceki delikanlılıklarını görüyorlar.

Bu Sadece Bir Buluşma Değil, Vefa

Bu buluşmalar yalnızca bir yemek veya sohbetten ibaret değil. Aynı zamanda geçmişe duyulan vefanın ve dostluğa verilen değerin bir göstergesi.

Aralarında olmayan arkadaşlarını da anan eski dostlar, geçmişi unutmadan gelecek yıllarda da bir araya gelmenin heyecanını taşıyor.

Bahri Bulut’un Bıraktığı Dostluk Mirası

Bu hikâyenin başlangıcında ise Bahri Bulut’un adı bulunuyor. Gençleri futbol etrafında bir araya getiren Bulut, farkında olmadan yıllar boyunca devam edecek bir dostluk bağının kurulmasına vesile oldu.

Belki o gün yalnızca bir mahalle takımı kuruldu sanılıyordu. Fakat yıllar sonra görüldü ki aslında bir ömür sürecek bir dostluk takımı kurulmuştu.

İhtiyar Delikanlılar Hâlâ Aynı Sofrada

Bugün zaman birçok şeyi değiştirmiş olsa da değiştiremediği bir şey var: dostluk.

Yıllar geçsin, saçlar daha da ağarsın, yüzlere yeni çizgiler eklensin… Onlar yine aynı sofrada buluşsun, eski hikâyeleri anlatsın ve gençlik günlerini hatırlasın.

Çünkü insanın ömrü boyunca biriktirebileceği en büyük servetlerden biri, geride bıraktığı güzel insanlar ve paylaştığı güzel hatıralardır.

 

AdminAdmin