Turkuvaz Medya A Haber iş birliğiyle düzenlenen "Şehrin Ekonomisi Elazığ" programında, Elazığ'ın sanayi, tarım, ticaret ve yatırım potansiyeli ele alındı. Kentin önde gelen kurum temsilcileri, ekonomik kalkınma için yapılması gerekenleri değerlendirdi.
Elazığ, ekonomi ve yatırım odaklı önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Turkuvaz Medya A Haber iş birliğiyle düzenlenen "Şehrin Ekonomisi Elazığ" programında, şehrin mevcut ekonomik yapısı, yatırım fırsatları ve kalkınma hedefleri kapsamlı şekilde değerlendirildi.
KENTİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ BİR ARAYA GELDİ
Harput Şefik Gül Kültür Evi'nde gerçekleştirilen programa kamu kurumları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Programda Elazığ Vali Yardımcısı Muhammet Sait, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Şevket Toraman, Elazığ Ticaret Borsası Başkan Vekili Aydın Turgut, Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Atıcı değerlendirmelerde bulundu.
SANAYİ, TARIM VE TİCARET GÜNDEMDEYDİ
Panelde Elazığ'ın ekonomik gelişimi için sanayi yatırımlarının artırılması, tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve ticaret hacminin büyütülmesine yönelik öneriler öne çıktı.
Katılımcılar, şehrin sahip olduğu potansiyelin daha etkin değerlendirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.
TARİHİ MEKÂNDA EKONOMİ BULUŞMASI
Programın düzenlendiği Harput Şefik Gül Kültür Evi hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Atıcı, tarihi yapının Elazığ'ın kültürel mirasını yansıttığını belirterek, bu tür organizasyonların şehrin tanıtımına katkı sunduğunu ifade etti.
ORTAK AKIL VE İŞ BİRLİĞİ MESAJI VERİLDİ
Program sonunda konuşmacılar, Elazığ'ın ekonomik kalkınmasının kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmasıyla hız kazanacağını belirtti.
Katılımcılar, benzer organizasyonların sürdürülmesinin şehrin yatırım potansiyelinin tanıtılması açısından önemli olduğunu vurguladı.



























