Son 3 maçta yani 10 günde 3 maç 9 gol 9 puan ve bu maçlar ligin tepesindeki 2 takım ve play-off zorlayan Bucaspor. Biri dışarda, ikisi içerde. TRT Kürdi ekranlarında izlediğimiz maçı çok detaylı olmasa da görünen pozisyonlarda Elazığspor, rakibine rağmen üstündü. Uzatmalarla 98 dakika oynanan maçta Bucaspor’un tek net pozisyonu yok, Elazığspor ise ilk devrede pozisyona girmede zorluk çekti. İlk yarı golsüz kapandı. Çünkü iki takımda pozisyon bulamadı.
İkinci devreye Elazığspor hızlı başladı. Beykan, ortasını,Beyşan ise net pozisyonda kafa ile golü yapamadı. Daha sonra Halil İbrahim, net pozisyonda topu dışarı attı. Fırat hoca öyle bir yerde hamle yaptı ki direk skora etki etti. Beykan, Yağızcan ve Halil İbrahim’i kenara alıp Kerim Frei, Maksut ve Yusuf’u oyuna dahil etti. Maçın kaderi değişti. Atılan 3 golde de Yusuf vardı. 30 dakikalık bir zamanda maç, değişikliklerle Elazığspor’un lehine döndü. Herkesin zor maç dediği Buca maçı, 3-0 galibiyet ile Elazığspor’un oldu.
Yani burada Fırat hoca, gerekli hamleleri yerinde yaparak maçı kazandı. Rakiplerin puan kaybetmesini bekleyecek. Fırat hocanın oyun düşüncesi tamamen orta sahayı çabuk geçip dikine oynayıp özellikle Buca maçında olduğu gibi kontraya iyi çıkıp gol bulmak. Bunu da iyi bir şekilde futbolculara anlatmış. Daha önce Elazığspor, sürekli top ayağımızda kalsın, yan top geri pas diyerek oyunu soğutup, pozisyon bulmakta zorlanıp çokta puan kayıplarına sebep olmuştu.
Maçın hakemlerine gelince, mükemmele yakın maç idare ettiler. Oyuna fazla girmediler. Kartlarını pek kullanmadı. Futbolcularla diyaloğu iyiydi. Tebrik ederim.