Başkan Yıldırım: “Seçim Koordinasyon Merkezimizi Oluşturduk”

YEREL - 13-03-2023 21:17 336 kez okundu.

Başkan Yıldırım: “Seçim Koordinasyon Merkezimizi Oluşturduk”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler için Seçim Koordinasyon Merkezi’ni oluşturduklarını söyledi. Partilerinin seçim sürecinde gerçekleştireceği çalışmalarla ilgili bilgi de veren Yıldırım, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığına Semih Tekmen’in getirildiğini söyledi.
Kameralar karşısına geçerek açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partilerinin yapacağı çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
“SKM, SAHADA ÇALIŞMALARA BAŞLADI”
Seçim koordinasyon Merkezi oluşturduklarını da ifade eden Ak parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, SKM Başkanlığına Semih Tekmen’in getirildiğini söyledi. Yıldırım, “Malumunuz seçimler seçim koordinasyon merkezi bünyesinde götürülür bu siyasetin hemen hemen olmasa olmazlarından birisi. Bu sürece girmiş bulunuyoruz. Seçim tarihi belirlendikten sonra il başkanlığı farklı bir formata dönüşüyor dönüştüğü formatta da bir seçim koordinasyon merkez başkanı ve onun yönetim ve heyetiyle birlikte seçimin götürülmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte 14 Mayıs’ın akşamı ya da 15 Mayıs sabahına kadar Elazığ’daki ve genelgedeki siyasi çalışmalarımızın siyasi muhatabı artık seçim koordinasyon merkezimiz ve onun başkanı. Elbette ki bende yanı başındayım zaten içimizden bir kardeşimiz ama muhatabımız seçim koordinasyon başkanımız ve onun heyetidir. Semih Tekmen kardeşimiz Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve onun yönetimi de biz basın aracılığıyla duyuracağız daha sonra” dedi.
“SEÇİM PROPAGANDAMIZ MÜZİKSİZ VE SADE BİR ŞEKİLDE YAPILACAK”
2023 seçimlerinin önemine vurgu yapan Başkan Yıldırım, Ak Parti’nin seçim propagandasının müziksiz ve sade bir şekilde yapılacağını kaydetti. Yıldırım, “Bizim müziklerimizi, marşlarımızı ve şarkılarımızın hepsini rafa kaldırdık böyle bir seçim propagandamız olmayacak. Yine bayrak asma gibi onların da büyük kısmı olmayacak yani daha sade ve asil özellikle 6 şubatta yaşamış olduğumuz bölge depremi ve genelde Türkiye’nin etkilendiği bir olağanüstü afetten bahsederken geçmişteki gibi seçim çalışmaları yapabilmemiz hem şık hem doğru hem de etik değil biz bunun farkındayız. Bizim bütün amacımız başta depremzedeler ve bu şehrin sorunları ve buradaki sorunlarla ilgili yakın bizim vaziyet etmemiz ve ondan sonrada seçim gerektirdiği asgari, zorunluluklarda olan şeyleri yerine getirmek” şeklinde konuştu.
“SEÇMENLER ADRESLERİNİ YENİLEMEYİ 18 MART’A KADAR YAPABİLECEK”
Seçmen adreslerinin yenilenme konusuna da değinen Şerafettin Yıldırım, 18 Mart tarihine kadar değişiklik yapılabileceğini söyledi. Yıldırım, “Şuanda şehrimizde resmi kayıtlar olarak 5 bin resmi kurumlarda 600’de konteynerlerde konaklayan resmi kayıt olarak söylüyorum 5 bin 600 tane bugünkü rakam yarın artar azalır bir şey diyemiyorum. 5 bin 600 tane ilimize gelmiş depremzede var. belki bunların bilemiyorum sadece merkez olarak konuşuyorum belki bunların tamamı seçim döneminde burada olacaklar dolayısıyla bir vatandaş olarak en doğal hakkı olan oy kullanma hakkını da yerine getirmesi gerekir. 18 Marta kadar onlar e devlet üzerinden ya da Nüfus Müdürlükleri üzerinden bu değişikliği yapabiliyorlar. Burada da Nüfus Müdürlüğü’yle de temasımız var. Bunların hepsinin AK Partili veya başka partili olması kaygısı taşımıyorum sadece ve sadece vatandaşlık haklarını yerine getirebilmeleri için bize iktidar olarak düşen şey neyse onu yerine getirmek. Yoksa oylarını kimse, nasıl ne şekilde tercih ettiği ona kimse hipotek de koyamaz o iradeyi de kimse teslim de alamaz ama bu vatandaşlarımız bir şekilde bilgilendirmemiz lazım” dedi.
“MÜRACAATLAR, İL BAŞKANLIĞI VE GENEL MERKEZE YAPILACAK”
Yıldırım, aday adaylığı müracaatlarının il başkanlığı ve genel merkeze yapılabileceğini belirterek, müracaatların 16 Mart tarihine kadar alınacağını kaydetti. Yıldırım, “Müracaat yerleri iki yer birisi İl Başkanlığımız birisi Genel Merkezimiz. Genel Merkezimize müracaat etmişlerse dahi o dosyalar yine bize gelecek asıl müracaat yeri burasıdır. AK Parti Genel Merkezi olarak aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak bunun yerine AFAD’ın Türkiye Vakıflar Bankasına, Ziraat Bankasına ve Halk Bankasını deprem yardım kampanyası hesaplarına 11 Mart 2023 ve sonrası bağış yapıldığına dair dekontlar alınmak şartıyla aday adaylık başvuruları kabul edilecek. 16 Mart saat 17’ye kadar istifa etmesi gereken hepsinin istifa etmesi gerekir 17’ye kadar istifalarını bitirdikten sonra müracaatları 21’e kadar da müracaatları devam eder üzerinden bir 4 saat daha müracaat zaman dilimi vardır. Dolayısıyla Perşembe saat 21’de aday adaylıkları müracaatlarını sonlandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

30-04-2024 - YEREL

Yeşil alanlar ilaçlanıyor

Yeşil alanlar ilaçlanıyor

30-04-2024 - YEREL

islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok betvolegiris.co deneme bonusu