YEREL
Giriş Tarihi : 11-11-2022 15:20   Güncelleme : 11-11-2022 15:21

GAZETECİLER ATATÜRK’ Ü 10 KASIM’DA ÜSKÜP’TE ANDI

GAZETECİLER ATATÜRK’ Ü 10 KASIM’DA ÜSKÜP’TE ANDI

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu  (TDGF) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü  vefatının 84. Yılında Makedonya, Üsküp kentinde  andı.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen belgesel film festivali kapsamında 9 ülke 9 şehir 1 festival temasıyla gazeteciler Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te buluştu.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu mensupları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. Yılı nedeniyle, Avrupa Amerika Fon Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Canoski ve eşi Sezen Canoski’nin ev sahipliğinde 10 Kasım anma programı düzenledi.

Vardar nehri üzerinde Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in babası Sultan 2. Murat  tarafından yaptırılan Taşköprü üzerinde gerçekleşen tören saat 09.05'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu mensupları katılımcılar ile birlikte  törenin devamında tarihi Taş  Köprüde bulunan Mihrap önünde 12 ayı simgeleyen 12  barış  güvercinini özgürlüğe bıraktı.

Anma töreninde Avrupa  -Amerikan Fon Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sefer Canoski eşi Sezen Canoski ve TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, günün anlam ve önemine belirten konuşma yaptılar.

Sefer Canoski, "Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında Makedonya/Üsküp kentinde tarihi Taşköprü de minnetle anmanın gururunu yaşıyoruz.

Yeri doldurulmayacak büyük devlet adamının bu topraklarda yaşamış olması ve eğitim almış olması bizler için de onur vesilesidir. Saygıyla ve özlemle anıyoruz" dedi.

Sezen Canoski ise yaptığı konuşmada, "Makedonya’ da gurbetteyim, bir Sivas’lı olarak Ülkemizin  kurucusu, Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Bu anmanın Makedonya’da olması çok daha anlamlı kılıyor. Atatürk ilke ve inkılâplarını her daim yaşatacağız" dedi.

TDGF Genel Başkanı Demir ise "Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Makedonya’da vefatının 84. yılında özlemle anıyoruz. Bir dünya lideri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri ile bizlere bıraktığı en büyük miras Cumhuriyetimizdir. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır" dedi.

Daha sonra gazeteciler ve katılımcılar vefatının 84. Yılında 84 adet gülü temsili olarak Taşköprü üzerinde bulunan mihraba bıraktılar.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç