İlaçlama çalışmaları sürüyor

YEREL - 27-05-2025 16:06 599 kez okundu.

İlaçlama çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması amacıyla kent genelinde sivrisinek, karasinek, kene, böcek, üvez zararlısı ve larva ile mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ Belediyesi, yıl boyu sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına, havaların giderek ısınması ile birlikte kent genelinde yoğunluk verdi. Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde sivrisinek, karasinek, kene ve böcek larvalarının üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, dereler, rögarlar ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Öte yandan ekipler, kent genelindeki yeşil alanlarda ve ağaçlarda böcek ile üvez zararlısına karşı ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için ve halk sağlığının korunması hedefi ile sivrisinek, karasinek, kene, böcek ve üvez zararlısı ile mücadele amacıyla larva ilaçlama çalışmalarının rutin bir şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Demir: İletişim ve Sanat Yoluyla Kalıcı Köprüler Kuruyoruz

Demir: İletişim ve Sanat Yoluyla Kalıcı Köprüler Kuruyoruz

24-10-2026 - YEREL

Elazığ’da Sokak Hayvanlarına ve Yaban Hayatına Kış Desteği

Elazığ’da Sokak Hayvanlarına ve Yaban Hayatına Kış Desteği

23-10-2026 - YEREL