Hazar Gölü’nde 12 Ton Atık Toplandı

YEREL - 04-06-2026 13:12 368 kez okundu.

Hazar Gölü’nde 12 Ton Atık Toplandı

Elazığ İl Özel İdaresi, kentin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Hazar Gölü’nde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yaz sezonu öncesinde başlatılan çalışma kapsamında gölün 56 kilometrelik kıyı şeridinde çevre temizliği yapılarak bölgenin daha temiz ve düzenli hale getirilmesi hedeflendi.

İl Özel İdaresi koordinesinde yürütülen çalışmalara 10 araç ve 50 personel katıldı. Ekipler, göl çevresinde biriken atıkları toplarken sahil şeridi, mesire alanları ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde detaylı temizlik yaptı. Gün boyu süren çalışmalar sonucunda toplam 12 ton atık toplanarak bölgeden uzaklaştırıldı. Çalışmalarla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de bölgenin turizm potansiyelinin korunması amaçlandı.

Elazığ’ın gözde turizm destinasyonlarından biri olan Hazar Gölü’nde gerçekleştirilen temizlik çalışması, çevre duyarlılığı açısından da önemli bir örnek oluşturdu. İl Özel İdaresi yetkilileri, göl çevresinin temiz tutulması için çalışmaların belirli aralıklarla sürdürüleceğini belirterek vatandaşları çevreyi koruma konusunda daha hassas davranmaya davet etti. Kentin doğal güzelliklerine sahip çıkmayı sürdüren Elazığ İl Özel İdaresi, çevre ve turizme yönelik hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ödüllü Ferdi Masa Tenisi Turnuvası Tamamlandı

Ödüllü Ferdi Masa Tenisi Turnuvası Tamamlandı

20-07-2026 - YEREL

SGK İl Müdürü Palaoğlu: SGK Borçlarınızın Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

SGK İl Müdürü Palaoğlu: SGK Borçlarınızın Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

20-07-2026 - YEREL

hepsibet