Hazar Gölü Sahilindeki Kirliliğe Müdahale: 10 Ton Çöp Toplandı

YEREL - 02-04-2026 15:43 1039 kez okundu.

Hazar Gölü Sahilindeki Kirliliğe Müdahale: 10 Ton Çöp Toplandı

Elazığ’da Hazar Gölü sahilinde gelişi güzel bırakılan atıklar, Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla temizlendi. Doğal güzelliğiyle öne çıkan göl kıyısında biriken çöpler, ekipler tarafından toplanarak bölgeden kaldırıldı.

Gerçekleştirilen temizlik çalışmasında yaklaşık 10 ton çöp toplandığı öğrenildi. Sahil şeridinde plastik atıklar, evsel çöpler ve çeşitli ambalaj atıklarının yoğunluğu dikkat çekerken, Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerinin çevreye duyarlı ve hızlı müdahalesi sayesinde kötü görüntü ortadan kaldırıldı.

Yetkililer, benzer görüntülerin tekrar yaşanmaması için vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini vurgularken, “Temiz kullanalım, temiz bulalım; doğamıza hep birlikte sahip çıkalım” çağrısında bulundu. Hazar Gölü’nün korunmasına yönelik temizlik ve denetim çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Elazığ OSB’ye 62 Dönümlük Yeni Sanayi Alanı

Elazığ OSB’ye 62 Dönümlük Yeni Sanayi Alanı

15-06-2026 - YEREL

Karakoçan’da İçme Suyu Altyapısına Güçlü Yatırım

Karakoçan’da İçme Suyu Altyapısına Güçlü Yatırım

15-06-2026 - YEREL

hepsibet