Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engelli Haklarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

YEREL - 18-11-2022 16:13 422 kez okundu.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engelli Haklarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Engelli vatandaşlarımız için sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelli bireylere ve ailelerine yönelik “Engelli Hakları” konulu seminer verildi. Düzenlenen seminere çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı.

Engelli sağlık kurulu raporları nasıl alınır, vergi ile su muvaffakiyeti nasıl yapılır, engelli istihdamı, çeşitli kurumlarda yapılan indirimler ile tanınan kolaylıklar, engelli kimliği başvurusu nasıl yapılır, vasi belirlenmesi koşulları, engelli maaşları, muhtaç-bakım aylıkları, 2022 maaş düzeyi bilgilendirilmesi, TOKİ başvurusu nasıl yapılır, TOKİ indirimleri neler, ulaşım hakları neler, KYK’da engelli hakları neler ve engellilerin karşılaşabileceği diğer hukuksal durumlar gibi konuların ele alındığı seminere Avukat Duygu Uysal konuşmacı olarak katıldı.

Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamamız gerektiğini belirten Avukat Duygu Uysal, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Anayasal düzenlemelerle engellilerin eğitim, sağlık, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümüyle her yönden gelişmelerinin ve karşılaştıkları engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri alarak toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak ve bu hizmetler ile gerekli düzenlemeleri yapmak hedeflenmiştir. Engellilerin zor olan yaşam koşullarını konforlu hale getirmek için 2022 Engelli Hakları Uygulaması 5378 Sayılı Engelli Hakları Yasası ile korunmaktadır. Sosyal yardım kuruluşları, dernekler ve gruplar tarafından desteklenen kişiler, engellilik derecesine göre değerlendirilir. Ülkemizde engel oranları farklılık gösteren birçok engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Hem engel durumu olan şahısların kendi yaşamları hem de ailelerinin yaşamları ülkemiz şartlarında oldukça zordur. Bu zorlukları kolaylaştırmak veya ortadan kaldırmak için engelli vatandaşlarımıza bazı haklar tanınmaktadır.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE YÜCEL ARZEN RÜZGARI ESTİ

RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE YÜCEL ARZEN RÜZGARI ESTİ

28-03-2024 - YEREL

Başkan Şerifoğulları Seçim Temaslarını Sürdürüyor

Başkan Şerifoğulları Seçim Temaslarını Sürdürüyor

28-03-2024 - YEREL