Elazığ Valiliği’nden Afet Açıklaması

YEREL - 02-12-2022 11:22 502 kez okundu.

Elazığ Valiliği’nden Afet Açıklaması

Düzce depreminden sonra Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesinin ardından Elazığ Kamuoyunda Elazığ neden afet bölgesi ilan edilmedi? sorusu sorulmaya başlanmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan Elazığ Valiliği, Elazığ’da uygulanan "Genel Hayata Etkililik" tabirinin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak değiştiğini açıkladı.

30 Kasım günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5,9'luk depremin meydana geldiği Düzce'yi, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan ettiklerini açıklamıştı. Bunun ardından Elazığ Kamuoyunda Elazığ neden afet bölgesi ilan edilmedi? sorusu sorulmaya başlanmıştı. Elazığ Valiliği olayla ilgili açıklama yaparak, Elazığ’da uygulanan "Genel Hayata Etkililik" tabirinin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak değiştiğini açıkladı.

“KULLANILAN TABİR GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR”

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bazı basın ve yayın organlarında “Düzce afet bölgesi ilan edilirken Elazığ neden edilmedi?" başlıklı haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur. 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun Geçici 26’ncı maddesindeki "Genel Hayata Etkililik" tabiri, vatandaşlarımızın "Afet Bölgesi" kavramını daha çok kullanması nedeniyle kapsamı ve içeriği aynı olmak üzere 18/7/2021 tarih 7333 sayılı Kanunla "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak değiştirilmiştir. Bu nedenle "Genel hayata etkililik" ile "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" aynı kavramlar olup, 18/07/2021 tarihinde yapılan düzenleme sadece ifade değişikliğidir. Bu tarihten itibaren tüm afet meydana gelen yerler için (önceki tarihlerde meydana gelen afetler de dahil olmak üzere) "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" tabiri kullanılmaktadır” denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Besi OSB’nin Yapım Süreci Masaya Yatırıldı

Besi OSB’nin Yapım Süreci Masaya Yatırıldı

19-04-2024 - YEREL

BAŞKAN ALAN: BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI İKİNCİ DÖNEMDE DE BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEKTİR

BAŞKAN ALAN: BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI İKİNCİ DÖNEMDE DE BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEKTİR

19-04-2024 - YEREL

islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet smok