YEREL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 13:03   Güncelleme : 18-05-2023 13:05

Vali Dr. Toraman’dan 19 Mayıs mesajı

Vali Dr. Toraman’dan 19 Mayıs mesajı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 19 Mayıs’ın tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır dedi

Vali Dr. Ömer Toraman 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi.

“19 Mayıs 1919, Millî Mücadele için ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, karanlık dönemin aydınlık günüdür.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır. Kurtuluş Savaşı’ndan cumhuriyete uzanan bu destan, sadece yüce milletimizin değil bütün mazlum ve mağdur milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.

Sevgili Gençler,

Sizler ülkemizin en değerli varlıkları, geleceğin umutlarısınız! Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ‘Bütün ümidim gençliktedir!’ diyerek, bugünü Türk gençliğine armağan etmiştir. Kendinize güvenin ve ülkemize faydalı olacak çalışmalar yapın. Her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, içinde bulunduğumuz yüzyılın Güçlü Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecektir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizi her türlü ihanet ve düşmanlıktan koruyacağınıza, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.

Türkiye Yüzyılı, istiklalin, istikbalin ve gençlerin yüzyılıdır. Devlet ve millet olarak sizlere her daim güveniyor, başarılarınızla gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; sevgili gençlerimizin, aziz milletimizin ve tüm Elazığlı hemşehrilerimizin “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı” kutluyorum.”

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç