YEREL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 12:48

TÜRKÇİMENTO Elazığ’da Buluştu

TÜRKÇİMENTO Elazığ’da Buluştu

TÜRKÇİMENTO Birliği’nin Elazığ’da 7’incisi gerçekleştirdiği “Anadolu Buluşmaları”nda, sektörün sorunları ve talepleri masaya yatırıldı.

Türkçimento’nun düzenlediği ‘Anadolu Buluşmaları’ 7’ncisi Elazığ’da gerçekleştirildi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen programın panelin ev sahipliğini yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, toplantıda sektörün geleceğinin konuşulacağını ifade etti.

ALAN: ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIMIZA İNANIYORUM

İdris Alan, “Bu kıymetli buluşmanın amacı, sektörün önündeki engelleri atlatmak, karşılaştıkları zorlukları görmek ve birlikte hareket ederek daha güçlü adımlar atmaktır. Türk çimentonun değerli yöneticileriyle birlikte bugün burada Elazığ ve bölgemizdeki çimento sektörünün geleceğini şekillendirme yolunda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Bu toplantıya katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

YÜCELİK: ARDINDAN ÇİMENTONUN ARTIK TİCARİ BİR KONU OLMADIĞI ANLAŞILDI

Daha sonra konuşan TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, depremlerden etkilenen Elazığ’ın yaralarını hızlı bir şekilde sarması temennisinde bulunarak, depremlerin bir felakete dönüşmesinin önüne geçilebilir olduğunu söyledi. Yücelik, “Yaşadığı büyük depremin ardından 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketiyle birlikte ağır şekilde etkilenen güzide şehrimize yaralarını en hızlı şekilde sarabilmesi için dualarımızı eksik etmiyoruz. Deprem felaketi ardından çimentonun artık ticari bir konu olmadığı anlaşıldı. Ve can güvenliğimizin ayrılmaz bir bütün olduğu tekrar zihinlere yerleşti. İnşallah böyle bir felaketi tekrar yaşamayız” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: ÜZERİMİZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ TÜRKÇİMENTO

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir de, depremin Türkiye’ye uzak olmadığını belirterek, deprem konutlarının yapımı için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Özdemir, “Ay evvel bu depremi yaşamıştık. Unutmamız lazım. Sistemlerimizi yapılarımızı, deprem sistemlerimizi hepsini tekrar gözden geçirmemiz lazım. Deprem bize yine uzak değil. Çok yakın zamanda mademki bu bölgede deprem yaşandı. Bu bölgede ülkemiz.  Bunun tedbirlerini deprem olmadan almamız gerekir. Çimento sektörü olarak da bu süreçte hem arama kurtarma çalışmalarında hem fabrikalarımızı depremzedelerimize açma yönünde hep önde çalıştık. Hem de konutların yapımında alt yapının tekrar ayağa kalkması noktasında üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalıştık, yapmaya devam ediyoruz ve devamda edeceğiz” dedi. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün hem üretimde hem de ihracatta Türkiye’ye büyük katkı sağladığını ifade etti.

AÇIK: ÜLKEMİZE ÇOK ÖNEMLİ KATMA DEĞERLER SAĞLAMAKTADIR

 Prof. Dr. Açık, “Hepimizin bildiği gibi ülkenin sürdürülebilir kalkınması ancak yerel ve bölgesel kalkınmanın olmasıyla mümkündür. Ülkenin her tarafına yayılmış tüm bölgelerde bulunan aynı zamanda her sosyoekonomik düzeydeki insanı bünyesinde barındıran istihdam eden iç pazar satışlarının yanı sıra ihracatı ile birlikte dış ticaret açığımızın azalmasına katkı sağlayan çimento sektörü, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına ve ekonomik yaşamın yanı sıra sosyal yaşamında gelişmesine çok büyük katkılar sunmaktadır. Çok önemli rol almaktadır.  Ülkemiz gerek çimento üretiminde gerekse çimento ihracatında başka Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünya genelinde çok önemli ve öncelikli olan ülkelerden biridir. Ülkemize çok önemli katma değerler sağlamaktadır. Aynı zamanda da istihdamı da önemli düzeyde arttırmaktadır. Aslında biz çimento sektörünün ülkeye katkısını direk ürettiği ürünlerden çimento üretimiyle değerlendirmemiz yanlış olur diye düşünüyorum. Çünkü mamul ya da yarı mamul üretirken gerekli olan ve hem üretirken hem de bu ürettiğimiz ürünleri pazarlarken dağıtırken genelde kullanılan ve dışarıdan temin edilen, tedarikçilerden temin edilen hizmetler ve ürünlerin yanı sıra lojistik ve gene işin içine giren diğer sektörleri kattığımızda ne kadar ekosistemden bahsettiğimiz daha kolay anlaşılacaktır” dedi. Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili bilgiler aktaran Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, ekonominin düz yola girmeye başladığını söyledi.

Moderatörlüğünü Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar yaptığı panel  TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir ile Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Açık’ın sunumları ile devam etti. 

 

 

AdminAdmin