YEREL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 05:54

Kahramanmaraş'ta Deprem! Elazığ'da da hissedildi

Kahramanmaraş'ta Deprem! Elazığ'da da hissedildi

Kahramanmaraş’ta 04.17’de bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak belirlendi. Depremin büyüklüğü 7.4 olurken derinliği ise 7.0 km olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi Verilerine göre ise depremin merkez üssü Gaziantep Şehitkamil olarak açıklanırken depremin büyüklüğü de 7.5 olarak belirlendi. Deprem başta Elazığ olmak üzere çevre illerden oldukça yoğun bir şekilde hissedildi. Elazığ'daki vatandaşlar can güvenliği için sokaklara indi. kent merkezindeki bazı eski binaların dış cephelerindeki duvar parçalarının döküldüğü öğrenildi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman depremin ardından yaptığı açıklamada olumsuz ihbar alınmadığını söyledi. Vali Toraman açıklamasında: “Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki depremi Elazığ’da da hissettik… Şu an itibariyle olumsuz bir ihbar almadık… Taramalarımız devam ediyor… Çok geçmiş olsun…” ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Şerifoğulları paylaşımında: “Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennimiz, can ve mal kaybı yaşanmaması yönünde...  Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Şerifoğulları ayrıca Kültürpark’ın yanında bulunan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezi’nin toplanma merkezi olarak bütün vatandaşların hizmetine açık olduğunu belirtti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş öğrenci ve personeller için rektörlük kampüsündeki sosyal tesislerin hizmete açık olduğunu söyledi. Rektör Göktaş paylaşımında: “Değerli öğrencilerimiz ve personellerimiz, Rektörlük kampüsümüzde bulunan Sosyal Tesislerimiz sizlerin hizmetine açıktır. Özellikle yurtlarda veya evlerinde kalmak istemeyen öğrencilerimiz için Sosyal Tesislerimizin kapısı açık.” İfadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili yaptığı değerlendirmede: “Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin