SPOR
Giriş Tarihi : 02-12-2022 21:34

İl Özel İdare Takımının Durumuyla İlgili Toplantı Düzenlendi

İl Özel İdare Takımının Durumuyla İlgili Toplantı Düzenlendi

İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Ali Şiş ve İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Mehmet Özkan açıklamalarda bulundular.

İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımının genel durumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı İl özel idare binasında yapıldı.

Toplantıda İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş ve yönetim kurulu üyeleriyle teknik ekip yer aldı.

ŞİŞ: “BİR ALT YAPI PROBLEMİMİZ VAR”

Başkan Ali Şiş, “Ancak 3 yıl Süper Lig’de bulunulması bizim Elazığ’ın şu anda ki diyelim 10 milyon bile Elazığspor için bile ciddi bir rakam ciddi bir getiri. Elazığspor bile o rakamları bulamazken, bir araya getiremezken bir kadın basketbol takımının bunu bulması çok zor. Gerçekçi olması lazım. Çok ciddi sponsorlarla bu işe gönül vermiş insanlarla hareket etmek lazım. Federasyona gidiyorsunuz, seçimde oy kullanıyorsunuz, geliyorsunuz. Ama ondan sonra federasyon yok bizim için. Ne edert dinleyen var; tama arıyoruz, geçen Ömer Aman bey ile görüştük. Dinliyor ama o kadar başka bir şey yok. Bu liglerdeki bu takımların durumu nedir, maddi durumları nedir, ne çekiyorlar, oyuncu durumu nedir, hakemlerle olan  problemi var mı veyahut başka sıkıntıları neler? Sadece merkezden yönetilen ve usulen giden bir iş var. Basit şeyler; bunları yukarıdakilerin çok rahat bilmesi lazım. Biz burada Çarşamba günü maç oynuyoruz, Cumartesi günü en kötü yolculuğu olan deplasmana gidiyoruz. Niye bu Pazar günü olsun. Bunu ayarlamak, düşünmek çok mu zor. Demek ki buradaki arkadaşlarla uğraşan arkadaşlar kimse bu kadar dertsiz, bu kadar umursamazlar. Bunu söylemekte hiçbir beyiz görmüyorum. Futbolda yine oyuncu yetiştirip satarak bir gelir elde edebiliyorsunuz. Basketbolda öyle bir sistemde yok. Yıllık anlaşıyorsunuz. Bitince gidiyor. Oyuncunun ne bonservisi var ne başka bir şeyi var. Binde birdir belki gelir elde etmek. Öyle bir sistemde yok. Çünkü alttan oyuncu da yetişmiyor. Elazığ’da kadın basketboluyla ilgili bir alt yapı problemimiz de var. Onu da gerçekçi konuşmak lazım” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: “BEN TAKIMIMA DA YÖNETİMİMİZE DE GÜVENİYORUZ” Başantrenör Özkan, “Bilmeyenler için; ilk kurduğumuz kadrodan Yaren ve Sevda arkadaşımız takımdan ayrıldı. Elanur diye bir oyuncu Diba’daydı. Onu transfer ettik yeni dönem için. Aynı zamanda 3-4 haftadır kadromuzda Öykü Taşkın’ı transfer ettik. Şu an 9-10 kişilik bir kadromuz var ve devam ediyoruz çalışmalara. Ama bir yandan da transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Takıma yakışacak, Elazığ’a yakışacak, takımın kimyasını bozmayacak ve takıma katkı verecek oyuncu bulduğumuz taktirde transferini gerçekleştireceğiz inşallah. Biz hedefimiz doğrultusunda kendimizden çok emin bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Mağlubiyetler, galibiyetler illa ki olacaktır ama önemli olan sezon sonunda ipi göğüslemek. Ben takımıma da yönetimimize de güveniyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin