SPOR
Giriş Tarihi : 14-08-2022 22:43

Gençlik ve Spor’da Su Topu Kız Takımı Profesyonel Lig’de

Gençlik ve Spor’da Su Topu Kız Takımı Profesyonel Lig’de

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında amatör sporcuların yetiştirildiği Kulüp, profesyonel liglere bir takım daha çıkardı. Geçtiğimiz günlerde şehrimiz ev sahipliğinde yapılan Su Topu Türkiye Şampiyonasında Elazığ’ı temsil eden Su Topu takımları mücadele etti. İstanbul ilinde düzenlenen Şampiyonadan sonra Erkek Takım 2. Lige adını yazdırmıştı, Mersin ilinde düzenlenen U17 Su Topu Şampiyonasında Kız Takımı 2. Lige yükseldi.
12-14 Ağustos tarihlerinde Mersin ilinde düzenlenen U17 liginde Gençlik ve Spor Kulübü Su Topu Kız takımı 4. Olarak 2. Lige yükselmeyi başardı. Hentbol ve Bocce takımlarına ek olarak Su Topu takımı da profesyonel liglerde mücadelesini sürdürecek.
İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; Öncelikle takımımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Su Topu şehrimiz için yeni bir branş. Aslında takımımız antrenmanlarını sürdürüyordu ancak profesyonel olarak artık çalışmalarını sürdürecek. Geçtiğimiz günlerde de şehrimiz ev sahipliğinde düzenlenen Su Topu Türkiye Şampiyonası ilk organizasyondu, daha öncesinde böyle bir müsabakaya ev sahipliği yapmadık, inşallah bundan sonra ki süreçte devam edecek. Tabi bildiğiniz gibi Kulüp olarak Hentbol da hem kadın hemde erkek takımlarımız kendi sporcularımız, Bocce takımımız hakeza öyle, bizim yetiştirdiğimiz bu şehrin gençleri. Artık Su Topu takımımız da Profesyonel liglerde mücadele edecek. Şahsım ve kurumum adına bizler elimizden gelen desteğin fazlasını bu şehrin öz evlatları vermeye devam edeceğiz, maddi açıdan zorlu bir süreç ama sporcularımızın başarısı bizleri daha çok teşvik ediyor, emek veriyoruz karşılığını başarılarla topluyoruz. Kulüp çatısı altında branşlarımıza omuz veren hocalarımız tekrar tebrik ediyor, Su Topu takımımıza ve antrenörlerimiz Bekir Sadak ve Meltem Uğraş hocalarımıza da profesyonel liglerde başarılar diliyorum, dedi.

AdminAdmin