YEREL
Giriş Tarihi : 25-05-2023 11:03

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ BAŞARILI AKADEMİSYENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ BAŞARILI AKADEMİSYENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Fırat Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından COST Aksiyonlarında yer alarak proje hazırlayan ve başarı sağlayan akademik personele yönelik ödül töreni düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen ödül törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ile ödül alan öğretim üyeleri katıldı.

Ülkemizde TÜBİTAK tarafından koordine edilmekte olan COST aksiyonları, bilim ve teknoloji entegrasyonunu ihtiva eden çalışmaları desteklemekte, Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri genelinde geniş çaplı araştırmacı topluluklarının oluşumuna yardımcı olmaktadır.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, COST aksiyonları akademisyenlerin uluslararası görünürlüğünü önemli düzeyde artırmakta ve yeni işbirliklerinin oluşumuna destek sunmakta olduğunu belirterek, COST aksiyonlarının bir diğer avantajının ise TÜBİTAK 2519 programına yönelik başvuru gerçekleştirmeyi mümkün hale getirdiğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, COST aksiyonlarına kabul alan akademisyenleri kutlayarak, uluslararasılaşmanın Araştırma Üniversitesi parametrelerine önemli oranda etki ettiğini belirterek, COST aksiyonlarına daha fazla akademisyenlerin dahil olması yönünde çalışmalarını arttıracaklarını söyledi.

Bir yıllık çalışmanın sonuçlarını almaktan mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, çok az sayıda olan COST aksiyonlarında yer alma sayılarının 35 akademisyene ve 72 kabule ulaştığını belirtti.

Prof. Dr. GÖKTAŞ, bu sürece katkı sunan Dış İlişkiler Koordinatörlüğünü tebrik ederek yıl içerisinde en az 50 akademisyene ve 100 kabul sayısına ulaşmayı hedeflediklerini ayrıca TÜBİTAK 2519 programına başvuru yapılması için akademisyenlerimizin yanında olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından COST Aksiyonlarında yer alarak proje hazırlayan ve başarı sağlayan Fırat Üniversitesi akademik personeline Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ tarafından teşekkür belgeleri verildi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç