YEREL
Giriş Tarihi : 25-05-2023 15:24   Güncelleme : 25-05-2023 16:15

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TERCİH KILAVUZUNDA

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TERCİH KILAVUZUNDA

Kıymetli Harput Gazetesi Okurları,5 yıldır ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjan Kılavuzunda tercihe kapalı olan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü için bu hafta çok güzel haberler aldık.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ülkemizde ilk açılan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümlerinden olan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde açılan bölümümüz 5 yıl mezun verdikten sonra Mühendislik bölümlerine getirilen taban puanları ve doluluk oranı gibi sebeplerle kapalıydı.

Mezun verdiğimiz öğrencilerimizin çoğu kendi işinin patronu olarak muazzam paralar kazanmaya başladılar ve hala daha enerjinin çeşitli sektörlerinde söz sahibidirler. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının %70 dolaylarında olduğu günümüzde elbette yerli ve milli mühendislerin yetiştirilmesi çok önemlidir.

Bünyesinde 4 Profesör, 2 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi barındıran Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 3 adet laboratuvar ile 10 yıldır da Yüksek lisans ve Doktora eğitimine devam etmektedir. Kadrosunda bulunan öğretim üyelerinden 2 öğretim üyesi (Prof. Dr. Mehmet ESEN ve Prof. Dr. Hikmet ESEN), Dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanları arasında 4 yıldır da ödül almaktadır.

Bu yıl müjdeli haberi almamızda büyük katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet YILMAZ’a da çok teşekkür ediyorum. Bölgemizde tek Enerji Sistemleri Mühendisliği olan bölümümüz ÖSYM’nin 2023-2024 YKS Tercih Kılavuzunda 30 kontenjan ile öğrenci alacaktır.

Elazığ’da mevcutta 4Yenilenebilir Enerji Eğitimi veren Teknik Lise bulunmaktadır. Teknik lise yöneticilerimizden de ricamız bölümüze öğrencileri yönlendirmeleridir.  Arzu eden yöneticilere ve öğrencilere bölümümüzü tercihler öncesinde tanıtma konusunda da yardımcı olunacaktır.

Teknoloji Fakültesinden mezun olan öğrenciler mühendis olmaktadırlar. Bu Fakültenin kuruluş amaçlarından en önemlisi, uygulama beceresi yüksek mühendislerin yetiştirilmesidir. 2. ve 3. sınıfın yaz dönemlerinde öğrenciler staj yapmaktadırlar. Teknoloji Fakültesinin Mühendislik Fakültelerinden en belirgin farkı ise 1 dönem boyunca öğrenciler İşyeri Eğitimi adı altında okullarına gelmemekte, bu dönem boyunca ilgili işyerlerinde meslekleri ile ilgili uygulamalı eğitim almaktadırlar.

Tüm bu üstün özellikleri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu yerli ve milli Enerji Mühendislerini yetiştirmek için Üniversitemizde tüm imkânlar bulunmaktadır. Şimdiden 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak ÖSYM sınavlarında tüm öğrencilere başarılar dileyerek, özellikle Yenilenebilir Enerji Eğitimi Liselerinden mezun olan öğrencilerimizin Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünü tercih etmeleri yararlarına olacaktır.

Sağlıcakla ve esen kalınız… 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç