YEREL
Giriş Tarihi : 15-08-2022 19:26

Elazığ İl Özel İdaresi Asfaltlama ve Sulama Projelerine Devam Ediyor

Elazığ İl Özel İdaresi Asfaltlama ve Sulama Projelerine Devam Ediyor

Elazığ İl Özel İdaresi Elazığ Genelinde asfaltlama ve sulama projelerine devam ediyor. Bu kapsamda Palu Kayaönü ve Keklikdere Köylerinde BSK asfaltlama çalışması tamamlanırken, Sivrice Başkaynak ve Yedikardeş köylerinde sulama projesi hayata geçirildi.

Elazığ İl Özel İdaresi 2022 yatırım programı kapsamında başlattığı asfaltlama çalışmalarını şehrin bir çok noktasında sürdürüyor.

Arıcak Erimli yolunun yanı sıra, Palu ilçesi Kayaönü Köyü ve Keklikdere Köyü’den BSK asfaltlama çalışmasını tamamlayarak hizmete açan Elazığ İl Özel İdaresi, 2022 yılı yatırım programları dahilinde Palu İlçesi Örgülü Köyü 1. Kat asfalt kaplama yapım işi yüklenici firmanın altyapı çalışmalarını tamamlaması ile sathi kaplama döküm faaliyetlerine başladı. Elazığ İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin Palu ilçesi Örgülü Köyü’nde yürüttüğü asfaltlama çalışmalarının ardındansa yol ulaşıma açılacak.

Öte yandan Elazığ İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Elazığ’ın sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve ürün çeşitliliğini sağlamak adına uygulanan projelere bir yenisi daha eklendi. Sivrice Başkaynak ve Yedikardeşler Köylerinde 2022 yatırım programı kapsamında hayata geçirilen Sulama Suyu Projesinde toplam sulanabilen alan 500 dekara çıkarılmış oldu.

Sivrice Başkaynak ve Yedikardeşler Köylerinde hizmete alınan yeni sulama projesinde 2 adet 180 tonluk havuz,1400 metre acık kanal 300 metre kapalı sistem toplamda 1700 metre sulama hattı yapıldı sulamaya açılan arazilerde her türlü sebze üretiminin yanında çok çeşitli ürün yetiştirilebilecek.

AdminAdmin