YEREL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 19:25

BEŞİNCİ UYGULAMALI MATEMATİK VE MÜHENDİSLİK GÜNLERİ DÜZENLENECEK

BEŞİNCİ UYGULAMALI MATEMATİK VE MÜHENDİSLİK GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Fırat Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Beşinci Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri düzenlenecektir.

Erzurum Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri 01-03 Şubat tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesinde yapılacaktır. Bu bilimsel etkinlikte lisans, yüksek lisans, doktora ve doktor öğretim üyelerinin için matematik ve mühendislik alanındaki yeni gelişmeler üzerine uzman bilim insanları tarafından genç katılımcılara alanında dersler verilecektir.

Yapılacak olan etkinliğin 30 saat süreceğini aktaran koordinatörler Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Hasan BULUT ve Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan ÇELİK, Azerbaycan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusif S. Gasimov, Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Muhammed Yiğider, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi ERDOĞAN, İnönü Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin ESEN, Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet BAŞKONUŞ, Ordu Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga AKTÜRK ve Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Gülnur YEL; mühendislikte matematiksel modelleme ve uygulamaları, diferansiyel denklemlerin analitik ve nümerik çözümleri, sonlu elemanlar ve sonlu farklar yönteminin uygulamaları, sayısal akışkanlar dinamiği ve ısı transferi, diferansiyel denklemlerde kontrol: (doğal bilim modellerine uygulamalarının incelenmesi), diferansiyel denklemlerin çözümlerinin patlaması, fark dizileri ve genelleştirilmiş istatistiksel yakınsaklık, kısmı diferansiyel denklemlerinin geometrik yapısı, matematik ve mühendislik disiplinlerinin kesişiminde yapay zeka ve kriptoloji uygulamaları, uygulamalı proje hazırlama ve yazma eğitimi, Mathematica programı eğitimi, Nano teknoloji ve uygulamaları, Matematiksel Biyoloji ve uygulamaları ve kesirli diferansiyel denklemlerin geometriye uygulamaları derslerinin işleneceğini aktardı.

Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri Koordinatörü Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan BULUT; genç bilim insanlarını 01-03 Şubat tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesinde yapılacak olan Beşinci Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günlerine beklediklerini ifade etti.

 

AdminAdmin