YEREL
Giriş Tarihi : 31-05-2023 12:01

Başkan Yıldırım: Elazığlılara Teşekkür Ediyoruz

Başkan Yıldırım: Elazığlılara Teşekkür Ediyoruz

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,28 Mayıs’ta gerçekleşen 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verenlere teşekkür etti.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Pazar günü gerçekleşen 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların 52,16’sını alan ve Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a destek verenlere teşekkür etti.

YILDIRIM: “HEM BİRİNCİ TURDA HEM DE İKİNCİ TURDA OYUMUZU ARTIRARAK YOLUMUZA DEVAM ETTİK”

Kameralar karşısına geçen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, Elazığlılara da teşekkür etti. Yıldırım, “Çok ciddi anlamda hem birinci turda hem de ikinci turda oyumuzu artırarak yolumuza devam ettik. Birinci turda 242 bin Cumhurbaşkanı oyları olarak söylüyorum oy olarak 67.18’lik bir oranla Türkiye 13’üncüsü olduk. Yine 2. Turda 245 bin’e yakın belki biraz daha üstü de var daha yurt dışı oyları da kesinleşmediği için kesin konuşamıyorum 70.28 ile Türkiye 14’üncüsü olduk. Bu az bir şey değil. Gönül istiyordu ki ilk 5’in arasında olabilelim ama burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum bizdeki katılım oranın düşüklüğüne oransal anlamda baktığımızda biz aslında çok ciddi bir oy ve oy potansiyeline sahibiz. Elazığ’da yaşayan bize oy vermişlere öncelikle teşekkür ediyorum oy vermemişlere de teşekkür ediyorum” dedi.

YILDIRIM: “PARMAK SALLAYARAK İKTİDAR OLAMAZSINIZ”

Muhalefetin ve birçok dünya ülkesinin “Erdoğan gitsin” kampanyasına karşı seçimlerden galibiyetle çıktığını yineleyen Yıldırım, 85 milyonun kazandığını kaydetti. Yıldırım, “Niye dışarıdaki ülkeler onların liderleri ve onların bir takım yayın organları bizim ülkemizdeki bir liderin demokrat bir seçimine müdahale etme ihtiyacı hissediyor. Şahsen bu ülkenin bütün samimi insanlarının bu soruyu kendilerine sormasını istiyorum bizde cevabı var. Nedeni belli Sayın Recep Tayyip Erdoğan bağımsız bir ülke, bağımsız bir Türkiye’nin liderliğini yaptığı için 21 yıldır da bu kırmızıçizgiyle hareket ettiği için öz ve öz bu toprakların insanı olmasından kaynaklandığı için birileri buna hazmedemediler. Kusura bakmasından ister içerden ister dışarıdan içerdekiler için şu cümleyi kullanıyorum ya kendini yeniden güncelleyeceksiniz, adam gibi muhalefet edeceksiniz ya da siyasetin çöplüğünde yerinizi alacaksınız. İnsanımız şunu bir kez daha gösterdi ki parmak sallayarak iktidar olamazsınız” dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç