YEREL
Giriş Tarihi : 19-08-2022 08:07

Başkan Öztürk, OSBÜK Toplantısında Konuştu

Başkan Öztürk, OSBÜK Toplantısında Konuştu

Organize Sanayi Bölgeleri üst kuruluşu tarafından düzenlenen toplantıda EPDK’nın aldığı karar görüşüldü. Toplantıda konuşan OSB Başkanı Suat Öztürk, alınan karar binlerce insanı mağdur edeceğini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, sanayicilerin tepkisini çeken kararları ile ilgili açıklama yaparak, “Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği ile gerçek elektrik tüketicilerinin tüketimlerini karşılamak maksadıyla elektrik üretim tesisi kurması, tükettiği kadarını da satarak yatırımın geri dönüşünü makul süreler içerisinde elde etmesinin sağlanacağını açıklarken, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu da düzenlediği toplantıda EPDK’nın kararını değerlendirdi. Toplantıya,  Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü,  OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

ÖZTÜRK: YAPILAN TESİSLERİN TÜKETİM FAZLASI ENERJİSİ 10 YIL GARANTİYLE ALINACAK

Öztürk toplantıda yaptığı konuşmada, Anadolu’daki insanlar dinlenmeden masa oturularak kararlar alındığını belirterek, “9 Mayıs 2019’da bir karar çıkıyor 5000C kapsamında yapılan tesislerin tüketim fazlası enerjisi 10 yıl garantiyle alınacak. Bu tesisler kuruluyor bugüne kadar kuruldu ve faturaları kesildi bir eksiği yok. Şuna hayret ediyorum buradaki sanayici hayal ihracatçı filan değil benim 218 tane firmam var ve Doğu Güneydoğu’da birçok organize sanayiyi tanıyan birisiyim bugün hayal ihracatçı olması mümkün değil.” dedi.

ÖZTÜRK: ÖNEMLİ OLAN BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEK

Öztürk, Türkiye’de bu durumdan mağdur olan on binin üstünde insanın olduğunu kaydederek, “Bugün bir kurul kararı 2019’dan geriye binlerce insanı mağdur ediyor. Neden işleri zorlaştırıyoruz. Madem böyle bir durum vardı bizi çağırsaydınız oturup konuşsaydık. O büyük sivil toplum örgütünün kendisini ifşa etmesi gerekiyor. O büyük sivil toplum örgütü demek ki bu işi bilmiyor zaten benim tahminime göre eğer bu işin mevzuatına ve canı yansaydı bugün onun başkanı orada olurdu. Lütfen önemli olan bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Buradaki binlerce insan mağdur olacak yarın buradaki fabrikalar çalışamayacak. O zaman bu sözleşmeler yapılmasaydı. 2019’dan beri bu faturalar ödenmeseydi.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin