YEREL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 16:28

Başkan Öztürk: OSB İşsizliği Önleyici Bir Merkez Olacak

Başkan Öztürk: OSB İşsizliği Önleyici Bir Merkez Olacak

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar devam devam ediyor. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk 5. etap ve tekstil kentteki çalışmalarda gelinen son noktayı paylaştı. Öztürk: çalışmalar tamamlandığında Elâzığ OSB’nin işsizliği önleyici bir merkez olacağını söyledi.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 5. Etap ve tekstil kent te çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda çalışmaların sürdüğü 700 dönümlük alanda sene sonunda iki firmanın kısmi üretime geçmesi planlanıyor. Bölgede 14 yeni iş yeri kurulacak. Yaklaşık 28 bin 500 metrekare tesis, 1500 metrekarelik 9 tane, 100 metre karelik 5 tane tesisin yanı sıra çevre düzenlemeleri ve kreşler inşa edilecek. gelecek yıl Mart ayında bitmesi hedeflenen inşa Çalışmalarının tamamlanması ile 2500 ile 3000 kişinin istihdamının sağlanması hedefleniyor. 2023 sonunda ise hedef 20 bin istihdam.

 “İSTİHDAM SAYIMIZ 11 BİN”

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk 6. Bölgede yatırımların sürdüğünü dile getirdi. Öztürk istihdam hedeflerini arttıracaklarını kaydetti. Öztürk, “6. Bölge dediğimiz yeri bölgede Organize Sanayi’nin batı tarafında, ten hattının üst tarafından 2 tane büyük firmaya tahsislerimiz var. Bunlarda çok büyük tesisler birine 200 dönümlük birine 100 dönümlük arazi vardık onlarda saha düzeltmelerine başlayacak, önümüzdeki sene de inşaatına başlayacaklar. Bu senenin sonundaki hedefimiz şuanda 11 bin olan istihdam sayımız, tahminime göre yılsonuna göre 12-13 bini bulacağız. 2023 Haziran ayında 15 bini sağlamış olacağız. Hedefimiz asgari 20 bini 2023 yıl sonunda yakalayacağız” dedi.

 “YENİ ARAÇLAR ALDIK”

Öztürk arazide çalışmalarda kullanılmak üzere yeni araçların alındığını kaydetti. Öztürk, “Tabi bu arada araç gereç yönünden daha da güçlendiriyoruz, yeni araçlar aldık arazide çalışmak için. Bizim arazi çalışmalarımız önümüzdeki senenin sonuna kadar imkanlarımız içinde çalışıp burada Özel İdare’nin büyük desteği var, Sayın Valimizin ve Belediyemizin ciddi manada desteği var” dedi.

 “ORGANİZE SANAYİ’NİN YOLU DAHA GÜZEL OLACAK”

Başkan Suat Öztürk açıklamasında Organize Sanayi Bölgesine giden yolda da çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Öztürk, “4 kilometrenin üzerinde. Gidiş 4 buçuk kilometre, geliş 9 kilometre yol sıcak asfaltlı yol ile Organize Sanayi’nin yolu daha güzel olacak, ışıklandırmaları daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

 “ÇALIŞAN BAYAN SAYIMIZ YILSONUNA KADAR 5 BİNİ GEÇECEK”

Bir hedeflerinin de OSB girişindeki halı sahanın, yaptıkları çalışmaların tanıtımının yapılması amacıyla prestij bir bina inşa etmek olduğunu ifade eden Öztürk, OSB’den çalışan kadın sayısının 2 bin den 5 bine yükselteceklerini de belirtti. Öztürk, “Bizim hedefimiz de girişteki halı saha bize ait olan bir yer tabi uzun vadeli Yazıkonak Belediyesine verilmişti geçmişte. Onuncu ayın sonunda günü doluyor oraya bizim sözümüz var girişte bir proje yapacağız orada Show room şeklinde firmalarımızın tanıtımını ve çalışmalarını ticari alanlarla ilgili orası 15-16 dönümlük bir alan orada da çok güzel OSB’yi temsil eden bir prestij bir bina önümüzdeki seneye hazırlayıp gerçekleştireceğiz. Bayanlar çalışıyor 2 binin üzerinde çalışan bayanlarımız var şuanda. Bayan yılsonuna kadar 5 bini geçecek. Elazığ’da büyük nebzeyle işsizliğin önleyici bir merkezi durumunda” dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç