YEREL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 23:39

Başkan Öztürk, GES yönetmeliğini değerlendirdi

Başkan Öztürk, GES yönetmeliğini değerlendirdi

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından GES projeleriyle ilgili yayınlanan kurul kararlarının ardından Elazığ Organize Sanayi Kurulu Başkanı Suat Öztürk basın toplantısı düzenledi.

Organize Sanayi Bölgesi konferans salonundaki toplantıya, çevre iller ve Elazığ’daki iş adamlarıyla, OSB yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kurul kararına Elazığ olarak tepki gösterdiklerini dile getiren Başkan Suat Öztürk: “Burada bir kurul kararı 2019’un 5. Ayında resmi gazetede yayımlanmış sektördeki insanlara bu imkan verilmiş ama diyorki ben şimdi senin kurulu gücün tüketimin 1 fazla yani 100%’ünü baz alırım, ben senin parana el koydum malını gasp ettim. Ben sana parasını ödemem sisteme bağlar satarım. Ya siz EPDK sizler gangster misiniz? Sizler kimin malına çöküyorsunuz da parasını ödemiyorsunuz. Böyle bir kurul kararı varsa bu yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olur.” dedi.

Amaçlarının farkındalık oluşturarak mesaj vermek olduğunu belirten Başkan Öztürk: “bu memlekette üretim yapılıyor, istihdam yaratılıyor, yatırım yapılıyor ve ihracat yapılıyor. Siz bunların önünü GES’teki insanların 50 100 bin lira fazla kestiği fatura ile gözünüzü buraya mı diktiniz? Kime zararı var. Demin arkadaşlarımız da gördü Almanya’da 71 Bin Megavat GES’ten kurulu gücü var. Bizim ise 8 bin. burada bunun önünü kesmek tamamen bazı kuruluşların oynadığı oyunlar. EPDK’da bunların arka bahçesi herhalde.” Dedi.

Toplantıya katılan iş adamları Abdurrahim Haşimi, Rahmi Karadağ ve Kemal Güleç, kurul kararına tepki gösterdi.

AdminAdmin