YEREL
Giriş Tarihi : 13-03-2023 11:47

BALIKESİR GAZETECİLERİNDEN ŞEHRİMİZE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BALIKESİR GAZETECİLERİNDEN ŞEHRİMİZE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kâmil Akyürek ile Balıkesir Merhaba Gazetesi İmtiyaz sahibi Semra Aman Akyürek Elazığ’ı gelerek Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanımız Mustafa Doğan’a geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteğiyle Anadolu Yayıncılarının deprem bölgesindeki illeri ziyareti kapsamında Kahramanmaraş, Elbistan, Nurhak, Besni, Adıyaman, Malatya/Doğanşehir, Malatya il merkezine ve Elazığ’a uğramışlardır. Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kâmil Akyürek: “Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan’a asrın felaketi nedeniyle büyük geçmiş olsun derken vefat eden vatandaşlarımıza da başsağlığı, kederli ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.  Balıkesir Merhaba Gazetesi İmtiyaz sahibi Semra Aman Akyürek ise aynı dileklere katıldığını ifade etti. Depreme uğrayan diğer illerimize göre nispeten daha az etkilenen Elazığlı kardeşlerimize ve ülkemize Yüce Rabbim bir daha bugünleri yaşatmasın diyerek sözlerini tamamladı. Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanımız Mustafa Doğan ise bu nazik ziyaretleri için Balıkesirli gazetecilere teşekkür etti. Gazeteler ile diğer yayıncı kuruluşların sıkıntılar içerisinde çalıştıklarını belirterek Anadolu basınının desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Daha sonra Malatyasöz gazetesi ortağı, yazar ve KGK Malatya İl temsilcisi Kemal Deniz’in deprem sonrası ailesi ile beraber Elazığ’da olduğunu öğrenen Balıkesirli gazeteciler Sayın Mustafa Doğan’la birlikte onu ziyarette bulundular.

Malatya’da yayın yapan gazete, radyo ve televizyonların bu depremden nasıl etkilendiklerini soran Semra Aman Akyürek ile Kâmil Akyürek, Kemal Deniz’den detaylı bilgiler aldılar. Malatya’da yayın yapan medya kuruluşları ve bu kurumlarda çalışan meslektaşlarımızın sorunları hakkında geniş bilgiler aktardı. İletişim alanında faaliyet gösteren tüm kuruluşların değişen dünyamızdaki sorunları masaya yatırıldı. Yerel medyanın geleneksel kültürümüzü, şehrimizdeki yerel farklılıkları okuyuculara, dinleyicilere, izleyicilere ulaştıran tek kaynak olduğunu, ayakta kalabilmesi için mutlaka desteklenmesi gerektiği ısrarla belirtti.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Deniz, misafirleri uğurladı.

Gazetemiz olarak Balıkesirli meslektaşlarımızın Elazığ’dan Malatya’ya yolculuk yaparken hafif bir kaza geçirmiş olduğunu haber almış bulunuyoruz. Sağlıklarının iyi olduğunu öğrendiğimiz arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç