SPOR
Giriş Tarihi : 31-01-2023 22:34

AYTEKiN AKBAŞ : DÜNYAYA TEKRAR GELiRSEM YiNE SPOR ADAMI OLARAK GELMEYi TERCiH EDERDiM

AYTEKiN AKBAŞ : DÜNYAYA TEKRAR GELiRSEM YiNE SPOR ADAMI OLARAK GELMEYi TERCiH EDERDiM

Elazığ’da belli spor ve spor adamları vardır. Bunlar oynadığı kulüplerde marka isim olmuşlardır. Voleybol da kısa zamanda rahmetli olan Necati Durmaz, atletizmde rahmetli Ahmet Aytar, futbolda rahmetli Şükrü Buz ve İhsan Uğur, boks spor olarak Hanifi Al ve Ahmet Uygur, basketbolda ise Aytekin Akbaş bu spor dallarının hem yetiştirici hem de başarılı bir oyuncu olarak Elazığ’a katkı sunmuşlardır.

Basketbol spor dalında değerli sporcumuz Aytekin Akbaşla keyifli söyleşi yaptık. Akbaş gazetemize kendini şöyle anlattı:

25.01.1958 doğumlu olup spora ortaokulda başladım. Beden Eğitim öğretmeni rahmetli Erbil Bayraktar, aynı zamanda Elazığspor’un da ilk futbolcularındandı. Okul bahçesinde futbol ve basketbolu bir oynatıyorlardı. Spora kazandırılmamda en büyük emeği olan her defasında Erbil hocayı rahmetle anıyorum. Ayrıca lisede hocam olan Murat Feridinoğlu ile sporculuğuma devam ettim.İlk kulüp lisansım Elazığspor’da çıktı.Futbol oynarken genç takımda basketbol şubesi de açıldı. Yıldızlar da, gençlerde ve büyüklerde şampiyonluklar yaşadım. 1978-1979 sezonu Hürriyet Gazetesi tarafından yılın sporcu ödülüne layık görüldüm. Askerliğini İzmir Karagücü’nde yaptım. Elazığ’a döndüğümde Azotspor, Ptt, Yolspor, Elazığ Belediye olmak üzere sporcu ve antrenör olarak görev yaptım. Basketbol Elazığ’da altın yıllarını yaşıyordu.Hakem ve antrenör olarak görev yaptım.Elazığ’ın ilk basketbol milli hakemi olarak görev aldım.Antrenör olarak il spor okulları, 12 dev adam basketbol okulunda görev yaptım. Elazığ’ı dışarı illerde başarıyla temsil ettim.Yetiştirdiğim sporcularla gurur duyuyorum. Sporculuk hakem ve antrenör olarak Elazığ’a 35 yıl hizmet etmekten onur ve gurur duyarken vefasızlığı hep yaşadığımı belirtmek istiyorum. Bu vesileyle Elazığ’da birinci ligde iki bayan takımı var. Bu takımlara emeği geçenleri kutluyorum. Eksik olan bölgesel lig dahil basketbol hakemimiz yok.Bu bir eksiklik. İki takım birinci ligde,  bu ilde maçı yönetecek hakem niye yok? Bu da basketbol camiasına bir eleştirimdir. Elazığ’da görev yapan tüm spor adamlarına sevgi ve saygılarını sunuyorum.

AdminAdmin