YEREL
Giriş Tarihi : 19-05-2023 13:50

19 Mayıs kutlamaları yapıldı

19 Mayıs kutlamaları yapıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkmasıyla birlikte 104 yıldır kutlanan ve gençliğe armağan bu zafer, 104. Yılında ilimizde de birçok faaliyetle kutlanıyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde il merkezi ve ilçeler de olmak üzere 15 Mayıs Gençlik Haftasında yine çelenk sunumuyla başlayan sanatsal ve sportif faaliyetlerle devam etkinliklerle devam eden kutlamalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Kurum Müdürleri, Gençlik Çalışanları, Antrenörler, Sporcular ve Velilerin katılımıyla, Valilik Meydanında Atatürk Anıtı’na Çelenk sunumuyla devam ediyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da coşkuyla kutlanıyor. Valilik önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar, gün içerisinde birçok program ve etkinlik ile devam edecek.

Kutlamalara yönelik açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; “Gençlik Haftası 15 Mayıs günü Çelenk Sunumuyla başlamıştı ve birçok faaliyetlerde devam ediyor, gerçekleştirdiğimiz birçok faaliyette sanatsal ve sportif olarak 21 Mayıs gününe kadar da devam edecek. Tabi özellikle Kurtuluş Savaşı’nın en zor yıllarında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bize çok zengin bir ülkeyi emanet etti. Ülkemiz gün geçtikçe de güçleniyor. Gençlerimiz bilimde çok iyi yerlere geliyor. Uluslararası projeler üretmeye başladı. Bunun meyvelerini de alıyoruz” dedi.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç