TSYD İL TEMSİLCİSİ COŞKUN KAMAÇ’TAN BİR ÇAĞRI DAHA GELDİ

SPOR - 10-05-2024 11:34

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ ELAZIĞ TEMSİLCİSİ COŞKUN KAMAÇ 23 MAYIS’TA BEŞİKTAŞ İLE TRABZONSPOR ARASINDA OYNANACAK ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİNİN TARİHİ İLE ELAZIĞ’IN PLAKASININ AYNI OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKERKEN, FİNALİN ELAZIĞ’DA OYNATILMASI İÇİN TFF’YE BİR KEZ DAHA ÇAĞRIDA BULUNDU. KAMAÇ “23 MAYIS’TAKİ FİNAL ELAZIĞ’IMIZA ÇOK YAKIŞACAK” İFADELERİNİ KULLANDI

Ziraat Türkiye kupası finalinin adı belli oldu

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan final müsabakasının yeri ve saati henüz belli olmadı. Türkiye futbol Federasyonu’na daha önce çağrı yaparak Ziraat Türkiye kupası finalinin Elazığ’da oynanmasını teklif eden Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç, bu talebini bir kez daha yineleyerek Ziraat Türkiye kupası finalinin Elazığ’da oynanmasını talep etti

Kamaç yaptığı açıklamada ”bilindiği üzere daha önce Süper kupa finalinin Elazığ’da oynanmasını talep etmiştik ancak bu final Şanlıurfa’ya alındı ve orada oynatıldı. Akabinde devam etmekte olan Ziraat Türkiye kupası için ise finalin Elazığ’da oynanması için Türkiye futbol Federasyonu’na talepte bulunmuş bununla da yetinmeyerek TFF başkanı Mehmet Büyükekşi’ye 2 defa mektup yazarak bu talebimizin kabul edilmesini istemiştim. Gelinen süreçte devam eden Ziraat Türkiye kupasında finalin adı Beşiktaş-Trabzonspor oldu. Elazığ ve bölgemizde bu iki güzide kulübümüzün taraftarlarının bir hayli fazla olduğunu biliyor ve bu konuda Türkiye futbol federasyonundan final karşılaşmasının Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynatılması bir kez daha talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi

Türkiye Spor yazarları derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç 23 Mayıs’ta oynanacak olan Ziraat Türkiye kupası finalinin tarihi ile Elazığ’ın plakasının aynı olduğuna dikkat çekerken, bu tarihteki finalin Elazığ’da oynatılmasının Elazığ’a çok farklı bir duygu yaşatacağını da belirterek, “23 Mayıs’taki Final; Elazığ’ımıza çok yakışacak” ifadelerini kullandı.

Bu talebin sadece kendisinin istemesi ile sınırlı kalmamasını isteyen TSYD Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç bu konuda il yöneticilerinden, siyasilerden, gençlik Spor il Müdürlüğü’nden ve spor taban birliklerinden de konuya duyarlı olmalarını talep ederek, “Şehir Lobisi’nin oluşturulmasını istedi.

Kamaç, TFF başkanı Mehmet Büyükekşi’ye 2 ve 5 Mart ile son olarak 10 Mayıs’ta gönderdiği talep mektubunu da paylaşarak, Ziraat Türkiye finalinin Elazığ’a verilmesi halinde bunun şehrin; kültür, sanat, gastronomi, spor ve coğrafi olmak üzere birçok yönden tanıtımına önemli katkı sunacağını da sözlerine ekledi.

23 Mayıs’ta oynanması planlanan Ziraat Türkiye kupası finalinin hangi ilde oynatılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

KAMAÇ’TAN TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİYE MEKTUP

Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ;

42 yıldır Elazığ’da basın medya sektöründe çalışan ilin en deneyimli spor gazetecisiyim.

Kanal Fırat ve kanal e televizyonları spor koordinatörlüğü görevimin yanı sıra, TSYD Elazığ temsilciliği görevini de yürütmekteyim.

Bu mektubumu size üçüncü kez yazmaktayım.

Sayın başkanım;

Elazığ ili; 2020 yılında kendi depremiyle, 2023 yılında ise yaşanılan malum Asrın felaketi depremleriyle bir hayli etkilenmiş, her ne kadar can kaybı (çok şükür) fazla yaşanmasa da; mal kaybı ve yıkım yönünden bir hayli zarar görmüş bir ilimizdir.

2020’den buyana yaşanılan felaketler, pandemi, sel baskınları, sadece fiziki olarak değil; yüreklerde de bu yıkımların fazlasını yaşatmıştır insanımıza…

Depremden dolayı bir müddet futboldan, spordan geri kalmış olan şehrimiz insanı, şu an Elazığspor ve 23 Elazığ FK kulüplerimizin faaliyetleriyle hafta sonunu bir nebze olsun sportif aktiviteyle geçirmektedirler.

Sağolsun; devletimizin katkılarıyla Elazığ’ımıza yeni bir stadyum yerinde yapılarak “yaşanabilir stadyum” olarak hizmet vermektedir.

18.423 seyirci kapasiteli stadyumumuz, 2023 yılında Eylül ayında A Milli kadın futbol takımımızın Litvanya ile oynadığı maça ev sahipliği yapmış ve yüzünün akıyla çıkmıştır.

Gelinen süreçte stadyumumuzun açılışı dahi yapılamazken, beklentiler hep bu güzide stadyumumuza bir önemli final müsabakasının verilerek, bir yerde açılış maçıyla onurlandırılmasıydı.

Bu nedenle önceki talebimde “süper kupa” finalinin Elazığ stadyumuna verilmesini talep etsem de yapılan girişimlerimiz sonuçsuz kaldı ve karşılaşma Şanlıurfa ilimize verildi, hayırlı olsun.

Pes etmedim…

Bu kez de çeyrek final karşılaşmaları oynanırken, Ziraat Türkiye kupası final karşılaşmasının Elazığ’a verilmesi konusunda bir paylaşım yaparak talepte bulundum ve size 2 ve 5 Mart’ta mektup yazıp, mail yoluyla talepte bulunmuştum.

Çünkü Elazığ Atatürk stadyumu, bir futbol oynanan tesisten ziyade “yaşanabilir spor kompleksi” olarak adeta göz kamaştırıyor.

Hele ki; zemini Türkiye’nin bir çok süper lig kulüpleri de dahil, en bakımlı ve en mükemmel zeminine sahiptir. Bu konuda ulusal medyada da gündeme gelerek takdirle değerlendirilmiştir.

Kıymetli başkanım;

Elazığ’ımız bunların yanı sıra, ulaşımı, konaklaması, tarihi ve kültürel yapısı ve yemekleriyle gelecek olan misafirlerine en güzel şekilde ev sahipliği yapacaktır, buna yürekten inanıyorum, sizi mahcup etmeyiz.

Yine biliyorum ki; sizin Elazığlı birçok dostlarınız, arkadaşlarınız vardır.

Daha önce yönetiminizde olan Madrid Büyükelçimiz Sayın Nükhet Küçükel Ezberci, İçişleri bakan yardımcımız, eski PFDK başkanı Sayın Mehmet Sağlam, TFF Eğitmeni sayın Emre Aydemir; hemen aklıma gelen isimler…

Değerli başkanım;

Lafı çok daha fazla uzatmadan…

Bir spor adamı, bir Elazığlı olarak sizden “Ziraat Türkiye kupası finali”ni Elazığ’a getirmenizi bir kez daha talep ediyoruz.

Şimdi finalin adı; Beşiktaş-Trabzonspor oldu.

Güzide şehrimiz Elazığ’da ve bölgemizde Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarlarının sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle inanıyorum ki; Beşiktaş-Trabzonspor arasında 23 Mayıs’ta oynanacak final karşılaşması Elazığ’a çok yakışacaktır.

Çünkü 23 rakamının Elazığlı için değeri ve anlamı büyüktür.

Elazığ’ın da şehir plakasını temsil eden 23 rakamının cazibesiyle, 23 Mayıs’taki final Elazığ’da oynatıldığı takdirde; bundan ayrıca sonsuz mutluluk duyacağız

Bu konudaki samimi duygularımızı, meşhur 8 köşe şapkamızın bir köşesinde de Elazığ insanının özelliğini taşıyan “misafirperverlik” duygumuzu gelecek olan takımlarımıza, taraftarlarına ve sizlere en iyi şekilde sunacağımızdan hiç şüpheniz olmasın…

Bu nedenle “Ziraat Türkiye kupası finali”nin Elazığ’ımıza verilmesini, yıllardır bu tür özel karşılaşmaların şehrimiz insanıyla birlikte çevre illerimiz insanlarına da sosyal ve sportif açıdan çok şey katacağına yürekten inanıyorum.

Bu konudaki kararınızı sabırsızlıkla bekliyoruz kıymetli başkanım…

Ya da Elazığ tabiriyle;

“Beklik”…

Selam ve saygılarımla…

Coşkun KAMAÇ

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları

Spor Koordinatörü &

TSYD Elazığ Temsilcisi

Günün Diğer Haberleri