Kadın Meclisi’nden Proje Gezisi

YEREL - 11-09-2026 23:22

Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen tanıtım gezisinin ilk durağı Hicret Mahallesi oldu. Kadınlar, şehirde hayata geçirilen projeleri ve Harput’taki müzeleri yerinde görme fırsatı buldu.

İLK DURAK ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi, kadınların sosyal hayatta daha aktif rol almasını desteklemek amacıyla yeni bir tanıtım programı başlattı.

Kadın Meclisi Başkanı Fehime Dilek Necmioğlu öncülüğünde düzenlenen programın ilk konukları Hicret Mahallesi’nde yaşayan kadınlar oldu.

Tanıtım gezisi kapsamında kadınlar ilk olarak Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali’ni ziyaret etti.

Ardından Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’ne geçen katılımcılara, merkezde sunulan hizmetler ve tesisin kullanım alanları hakkında bilgi verildi.

KADINLAR HARPUT’UN TARİHİ MİRASINI GEZDİ

Şehir merkezindeki ziyaretlerin ardından programın ikinci bölümü Harput’ta gerçekleştirildi.

Kadim kentin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı bulan kadınlar, Elazığ Belediyesi tarafından ziyarete açılan Basın Müzesi ile Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni gezdi.

Programın son durağı ise Harput Musiki Müzesi oldu. Harput’un geçmişini, kültürünü ve sanat mirasını yansıtan müzeler, geziye katılan kadınlardan ilgi gördü.

“43 MAHALLEYE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gezi programına katılan kadınlar, Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmetleri yerinde görme fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Fehime Dilek Necmioğlu da kadınlara yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kadın Meclisi’ne verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Necmioğlu, çalışmalarla Elazığ’ın 43 mahallesine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

PROJELERİN YANI SIRA SAĞLIK VE KİŞİSEL GELİŞİM ÇALIŞMALARI

Mahalle çalışmalarına Hicret Mahallesi ile başladıklarını belirten Necmioğlu, program kapsamında belediyenin hizmete sunduğu projelerin kadınlara tanıtılacağını ifade etti.

Necmioğlu, kadınların görüş ve değerlendirmelerinin de birebir alınacağını belirterek, çalışmaların yalnızca proje gezileriyle sınırlı kalmayacağını söyledi.

Program kapsamında sağlık ve kişisel gelişim alanlarında da çeşitli çalışmalar yürütülmesi planlanıyor.

Kadın Meclisi tarafından başlatılan mahalle ziyaretlerinin ilerleyen süreçte Elazığ’ın diğer mahallelerinde de devam etmesi bekleniyor.

 

Günün Diğer Haberleri